Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκτός ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά απο θερμό επεισόδειο στην Βουλή

Εκτός ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά απο θερμό επεισόδειο στην Βουλή

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

από Korinthiatv

Παρελθόν από την Νέα Δημοκρατία αποτελεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος διεγράφη με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Μάλιστα, το Γραφείο Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει το εξής:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

Επίσης κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε».

Και καταλήγουν: «Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

Σημειώνεται, πως για την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, αποτέλεσαν οι αντικομμουνιστικές αναφορές που έκανε από το βήμα της Βουλής στις 5/10 προς τον Θανάση Παφίλη και η αποκάλυψη του Θοδωρή Δρίτσα, πως ο πρώην βουλευτής της ΝΔ μαζί με την Χρυσή Αυγή [Έτυχαν,απο κοινού,στην ίδια κοινωνική εκδήλωση] κατέθεσαν μαζί στεφάνι στο Βίτσι, πριν λίγες μέρες.[Αυτό βέβαια ήταν μια σύμπτωση!..]

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε από το βήμα της Βουλής το εξής: «Εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, όμως οι χειρότεροι ήταν οι κομμουνιστές».

Τότε άμεση ήταν η αντίδραση του Θανάση Παφίλη, όπου είπε «εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και χειρότερα. “Τι μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”».

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο Θοδωρής Δρίτσας όπου αποκάλυψε πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε στεφάνι πριν λίγες μέρες μαζί με την Χρυσή Αυγή.

Κατά την συζήτηση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας λοιπόν, μίλησε ο Νίκος Δένδιας και ξέσπασε κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ενώ είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος συμπαρατάχθηκε μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους.

«Εγώ δεν γνωρίζω ποιος έχει παραστεί στην εκδήλωση για το Βίτσι. Λέω όμως το εξής. Οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα, προβολή στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, είναι πάντοτε απαράδεκτη. Η κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για την δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη. Είναι η ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα εδώ τέτοια προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.