Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ιστορική ευκαιρία του Ξυλοκάστρου & της Ευρωστίνης να αποκτήσουν έναν δήμαρχο που νοιάζεται έμπρακτα για τον τόπο του

Η ιστορική ευκαιρία του Ξυλοκάστρου & της Ευρωστίνης να αποκτήσουν έναν δήμαρχο που νοιάζεται έμπρακτα για τον τόπο του

από Korinthiatv

Ο Σπύρος Καραβάς τα τέσσερα χρόνια που υπηρέτησε τον δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από τη θέση του αρχηγού της αντιπολίτευσης δεν έχασε ούτε μια ευκαιρία να προτείνει λύσεις στα προβλήματα, αλλά και να αναδείξει και να επισημάνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου του

ΟΔήµος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανέκαθεν αποτελούσε ένα ξεχωριστό στολίδι της βόρειας Πελοποννήσου που ξεχώριζε για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του και την διασφάλιση ενός καλού βιοτικού επιπέδου για τους δηµότες του. Το Ξυλόκαστρο ειδικότερα, διάσηµο κάποτε σε όλον τον κόσµο ως τουριστικό θέρετρο φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια παραπαίει ανάµεσα στην υποβάθµιση και την ανυποληψία.

Αυτός ενδεχοµένως είναι και ο λόγος που η πρώτη Κυριακή στον δήµο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης άφησε ένα σαφές αποτύπωµα: Το 60% των ψηφοφόρων είπε ένα βροντερό όχι στον νυν δήµαρχο Βλάση Τσιώτο. Το 60% των δηµοτών πήγε στην κάλπη και καταψήφισε την παρούσα δηµοτική αρχή. Καταψήφισε την αδιαφορία, την ανεπάρκεια, την έλλειψη οράµατος, σχεδιασµού και συντονισµού, καταψήφισε την κακή διαχείριση µιας καθηµερινότητας πεζής και δίχως στόχους.

Στον αντίποδα οι κοινωνικές συµµαχίες και οι προοδευτικές τοπικές δυνάµεις, που επιθυµούν να ξαναβάλουν στον χάρτη µε αξιώσεις τον δήµο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης φαίνεται ότι συσπειρώνονται γύρω από τον Σπύρο Καραβά, ως την µοναδική αξιόπιστη λύση για να αλλάξει επιτέλους σελίδα ο δήµος και να προχωρήσει στην ανάπτυξη και στην ανάκτηση της παλιάς αίγλης του.

Φυσικά και δεν έχουν άδικο για τις επιλογές τους αυτές, διότι ο Σπύρος Καραβάς τα τέσσερα χρόνια που υπηρέτησε τον δήµο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από τη θέση του αρχηγού της αντιπολίτευσης δεν έχασε ούτε µια ευκαιρία να προτείνει λύσεις στα προβλήµατα, αλλά και να αναδείξει και να επισηµάνει τα συγκριτικά πλεονεκτήµατα του τόπου του.

Κι εδώ που τα λέµε δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για το τι είδους δήµαρχος θα είναι από αυτή την προϋπηρεσία του. Όταν άλλοι αντιπολιτευόµενοι (σε άλλους δήµους για να εξηγούµαστε) είτε εξαφανίζονται τέσσερα χρόνια κι επανέρχονται έξι µήνες πριν τις εκλογές, είτε τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για τα λάθη και τις παραλείψεις της δηµοτικής αρχής, ο Σπύρος Καραβάς στάθηκε δίπλα στο Ξυλόκαστρο και στην Ευρωστίνη, αρωγός και συµπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης πολιτισµού, αθλητισµού, τουρισµού ή όποιου άλλου πλεονεκτήµατος του δόθηκε η ευκαιρία να προβάλει.

Απέναντι σε µία δηµοτική αρχή των «ηµετέρων» και των παρωπίδων, ο Σπύρος Καραβάς φρόντισε για την εξωστρέφεια µε την συµµετοχή σε συνέδρια, σε τηλεοπτικές εκποµπές, σε ηµερίδες και πανελλαδικής εµβέλειας διοργανώσεις. Στήριξε συλλόγους και σωµατεία, εντόπισε προβλήµατα και πρότεινε ή εφάρµοσε λύσεις µέχρι εκεί που η ιδιωτική πρωτοβουλία το επέτρεπε.

Ποια λοιπόν, καλύτερη απόδειξη για έναν τόπο; Ποια λοιπόν πιο χειροπιαστή απόδειξη για το τι δήµαρχος θα είναι αυτός, ο Καραβάς; Ένας νέος, δραστήριος άνθρωπος, ένας τεχνοκράτης µηχανικός µε µεγάλη όρεξη για προσφορά, µε µεγάλη διάθεση να δουλέψει, µε όνειρα και όραµα για τον τόπο του που δεν περίµενε να εκλεγεί δήµαρχος για να «βάλει πλάτη» στην ανάδειξη και την προβολή του δήµου του;

Ποια καλύτερη απόδειξη από αυτό αγαπητοί δηµότες του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης;

Ο δήµος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχει µια σπάνια ευκαιρία: Να γνωρίζει πριν τον εκλέξει τα χαρακτηριστικά ενός δηµάρχου και να κρίνει και συγκρίνει τους δύο υποψήφιους. Το όραµα µε την κοντόφθαλµη λογική. Την προοπτική και την ανάπτυξη µε την απλή διαχειριστική τακτική.

Ο δήµος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχει µια ιστορική ευκαιρία: Να αλλάξει µια για πάντα το ρου της ιστορίας του και να αποκτήσει έναν δήµαρχο που νοιάζεται έµπρακτα για τον τόπο του: Τον Σπύρο Καραβά.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.