Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κιάτο \ Τοποθέτηση Μάρκου Λέγγα για το Τοπικό πολεοδομικό σχέδιο [Video]

Κιάτο \ Τοποθέτηση Μάρκου Λέγγα για το Τοπικό πολεοδομικό σχέδιο [Video]

Η συνάντηση έγινε,στο Δημοτικό θέατρο με πρωτοβουλία του υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά

από Korinthiatv

Η παρουσίαση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου ως μοχλού ανάπτυξης της περιοχής και η καθοριστικής σημασίας σπουδαιότητα του έργου, ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2023 με πρωτοβουλία του υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκου Ταγαρά.
Η εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων θεωρείται απαραίτητη ώστε να περιοριστεί το σημερινό χάος με τη διαχείριση της γης στον Δήμος μας, καθώς μέσω αυτών θα καθοριστούν οι χρήσεις γης, τα όρια οικισμών, οι περιορισμοί δόμησης, οι Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης, οι δρόμοι κ.α.
Ο χωροταξικός σχεδιασμός αποτελεί ένα σπουδαίο μέσο για την υλοποίηση κοινωνικών και οικονομικών στόχων, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ολοκληρωμένη χωρική οργάνωση, με ταυτόχρονη επιδίωξη την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, που αντικειμενικό στόχο έχουν την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τον άνθρωπο.

Κατά το άρθρο 24 του ισχύοντος Συντάγματος( 1975) της χώρας μας, όπως αναθεωρήθηκε μεταγενέστερα και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας( ΣτΕ),η οποία εξειδικεύει το εν λόγω άρθρο του Συντάγματος ορίζεται, ότι η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και η μέριμνα για τη χωροταξική αναδιάρθρωση της χώρας αποτελούν πρωταρχική αποστολή του κράτους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισόρροπη κατανομή των παραγωγικών δραστηριοτήτων και το βιώσιμο αστικό περιβάλλον.
Η ολοκλήρωση των μελετών των Προγραμμάτων Πολεοδομικού Σχεδιασμού(ΤΠΣ-ΕΠΣ) με Αναθέτουσα Αρχή το ΤΕΕ , συντελείται σταδιακά και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί για το σύνολο των μελετών έως την 30η Ιουνίου 2025.
Η συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας του Δήμου μας αλλά και όλων των πολιτών δεν είναι απλά σημαντική, κρίνεται απαραίτητη!

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.