Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κόρινθος\Σταυρέλης:Κύριε Νανόπουλε πείτε την αλήθεια για το Μουσείο Μικρασιατών

Κόρινθος\Σταυρέλης:Κύριε Νανόπουλε πείτε την αλήθεια για το Μουσείο Μικρασιατών

Ερωτήματα προς απάντηση...

από Korinthiatv

Αναφέρει ο κος Σταυρέλης:

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Για άλλη μία φορά ο κ. Νανόπουλος στις 31/1/2023, κατά την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής πρότασης, αναφέρθηκε στο Μουσείο Μικρασιατών και Προσφυγικών Κειμηλίων.
► Και τις μας είπε;
«Το έργο αναμένεται να έχει ανάδοχο το καλοκαίρι…»
► Πριν περάσουν 15 ημέρες από την υπόσχεσή του μας κάλεσε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/2/23 να τροποποιήσουμε το σχέδιο πόλης Συνοικισμού στο συγκεκριμένο Ο.Τ. ΚΦ 147Α, στη συμβολή των οδών Λουτρακίου και Λ. Κορίνθου.
• Δεν γνώριζε ο Δήμαρχος ότι απαιτείται η τροποποίηση για καθορισμό χρήσης γης, Συντελεστή Δόμησης, Ύψους κλπ; Και αν έτσι είναι γιατί δεν τις συμπεριέλαβε στη Σημειακή τροποποίηση που ομόφωνα ψηφίσαμε τον Απρίλιο του 2022, όπως ο ίδιος μας πρότεινε (ΦΕΚ 217Δ/7-4-2022);
• Δεν γνώριζε ότι η διαδικασία της τροποποίησης απαιτεί τουλάχιστον 6 μήνες (δημοσίευση σε τοπικές εφημερίδες, ανάρτηση, ενστάσεις, εξέταση από το Δημοτικό Συμβούλιο, απόφαση ΣΥΠΟΘΑ, απόφαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης); Αν μάλιστα απαιτείται και Προεδρικό Διάταγμα, όπως ανάφερα και επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, διότι ο χώρος είναι σε ευθεία γραμμή σε απόσταση μικρότερη από 400 μέτρα (με γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, υπογραφές δύο Υπουργών και Προέδρου Δημοκρατίας) θα απαιτηθούν πάνω από 12 μήνες.
• Δεν γνώριζε ότι για να εκδοθεί οικοδομική άδεια ανέγερσης του κτιρίου απαιτούνται όλα τα πιο πάνω στοιχεία της τροποποίησης;
• Δεν γνώριζε ότι απαιτείται να συνταχθεί τεχνική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία και όροι δημοπράτησης, μετά την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης;
• Δεν γνώριζε ότι απαιτείται η έγκριση της αναγκαίας πίστωσης, η οποία ακόμα είναι άγνωστη, αφού δεν έχει συνταχτεί μελέτη; Που πήγαν οι υποσχέσεις του στις 17/2/21 (δηλώσεις του και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου) για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης; Ούτε καν αίτημα δεν υποβλήθηκε.
• Δεν γνώριζε ότι η διαδικασία της δημοπρασίας είναι τουλάχιστον 5 μήνες καλώς εχόντων των πραγμάτων;
► Όλα αυτά συνολικά απαιτούν πάνω από 18 μήνες για να έχουμε συμβασιοποιημένο ανάδοχο.
Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στους κατοίκους του Συνοικισμού;
Όλα αυτά τα ανέφερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15/2/23 που έγινε στην Αρχαία Κόρινθο.
Δυστυχώς το ακατάσχετο τάξιμο, η συνεχής υποσχεσιολογία επί 4 χρόνια πλέον και τα ψέματα κλονίζουν την εμπιστοσύνη των κατοίκων και των δημοτών.
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 18/02/2023

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.