Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νίκος Ταγαράς: Θωρακίζουμε με τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα τον Οδικό Άξονα Κορίνθου – Πατρών

Νίκος Ταγαράς: Θωρακίζουμε με τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα τον Οδικό Άξονα Κορίνθου – Πατρών

Σήμερα, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ελήφθη μια καθοριστικής σημασίας Απόφαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών

από Korinthiatv

Ειδικότερα αφορά στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για 28 πρόσθετα υδραυλικά τεχνικά έργα κατά μήκος της παραλιακής ζώνης -14 έργα κόστους 21,8 εκατ. ευρώ θα είναι στην Κορινθία και τα υπόλοιπα 14 κόστους περίπου 14,2 εκατ. ευρώ θα είναι στην Αχαΐα- ώστε να διασφαλισθεί η αντιπληµµυρική προστασία των περιοχών, η περαιτέρω µείωση ή ακόμη και η αποτροπή εµφάνισης πληµµυρικών φαινόµενων, αλλά και η λήψη µέτρων πολιτικής προστασίας για την εξασφάλιση της ετοιµότητας αντιµετώπισης και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.

Με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο Οδικός Άξονας Κορίνθου – Πατρών, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση των σχετικών μελετών και την επακόλουθη υλοποίηση των απαιτούμενων 28 πρόσθετων αντιπλημμυρικών έργων. Εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εργασιών είναι η άνοιξη του 2022.

Προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή, το Περιβάλλον, τις περιουσίες των πολιτών, τους διερχόμενους οδηγούς του Οδικού Άξονα Κορίνθου – Πατρών, καθώς και το ίδιο το οδικό έργο».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ως αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, σχετικά με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το έργο «Οδικός άξονας Κόρινθος –  Πάτρα» που εξέδωσε η Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του ΥΠΕΝ. Με τη σχετική ΑΕΠΟ γίνεται το απαραίτητο βήμα για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση της παραλιακής ζώνης εκατέρωθεν του Οδικού Άξονα Κορίνθου – Πατρών καθώς καθορίζονται οι περιβαλλοντικοί όροι για 28 πρόσθετα υδραυλικά τεχνικά έργα.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.