Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας,Κωνσταντίνος Κόλλιας για τις λαϊκές αγορές

Ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας,Κωνσταντίνος Κόλλιας για τις λαϊκές αγορές

Παρέθεσε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

από Korinthiatv

Ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, παρέθεσε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.

 

Ο κ. Κόλλιας, από το βήμα της Βουλής, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ένα πραγματικό πρότυπο, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για το ότι πριν την ψήφισή του ακούστηκαν και έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματα των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών αγορών. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρέτισε την πρόθεση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, να προβεί σε νομοτεχνικές βελτιώσεις σε σημεία αιχμής του νομοσχεδίου, μιλώντας για «πολιτική ευθύνη και ωριμότητα» από πλευράς του.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Κορινθίας αναφέρθηκε επιγραμματικά στα βασικότερα σημεία του νομοσχεδίου, όπως στην πενταετή διάρκεια που θα έχουν οι άδειες για παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές, στη δυνατότητα μετατροπής της άδειας παραγωγού πωλητή σε επαγγελματία πωλητή μόνο για τους μικρούς παραγωγούς των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής, στη δυνατότητα διασφάλισης θέσης για τους νέους παραγωγούς μέσω έκδοσης προκήρυξης, στην υποχρέωση που θεσπίζεται για τους παραγωγούς να πωλούν στις λαϊκές το 50% επί της ποσότητας της παραγωγής που θα δηλώνουν στην άδειά τους, καθώς και στις επιπτώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση παραβάσεων φορολογικής φύσεως.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κόλλιας έκανε λόγο για τις πασχαλινές αγορές, που θα διαρκούν πλέον 30 ημέρες, καθώς και για τις βραχυχρόνιες αγορές που, αντί των 4 ημερών, θα διαρκούν έως και 6 ημέρες την εβδομάδα. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι ο νέος νόμος θα έχει έναρξη εφαρμογής από 1/2/2022, προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος σε όλους τους ενδιάμεσους φορείς ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Τέλος, ολοκλήρωσε την ομιλία του, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που υπηρετεί πρωτίστως τον καταναλωτή, αλλά και τους παραγωγούς και εμπόρους των λαϊκών, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά όρους διαφάνειας και κατά συνέπεια πάταξη της φοροδιαφυγής που άνθιζε επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καταλήγοντας, ο κ. Κόλλιας ζήτησε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.