Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Κ.Κόλλιας,στην Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Ο Κ.Κόλλιας,στην Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Ομιλία παρέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας

από Korinthiatv

Ομιλία παρέθεσε χθες ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας,  στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τις ρυθμίσεις που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

 

Ο κ. Κόλλιας, στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, έκανε λόγο για ένα ευέλικτο και επικαιροποιημένο νομοθέτημα, με το οποίο καταστέλλονται οι πρακτικές δυσλειτουργίες του παρελθόντος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα κυριότερα σημεία του νομοσχεδίου, όπως είναι, ενδεικτικά:

Ι. H μείωση του προστίμου διατήρησης αυθαίρετων κτιρίων από 20% σε 5%.

ΙΙ.  H τροποποίηση του ισχύοντος πλαισίου για τα πρόχειρα καταλύματα, για τα οποία η διαδικασία αδειοδότησης γίνεται απλούστερη, ρύθμιση που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων.

ΙΙΙ. Ο προσδιορισμός των αποστάσεων των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

ΙV.  Ο εκσυγχρονισμός και η απλούστευση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων ώστε να πληρούν τους προβλεπόμενους υγειονομικούς όρους και τις συνθήκες υγιεινής.

V.  Η καταστολή του γραφειοκρατικού συστήματος στη διαδικασία αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.

VI.  Ο χρονικός περιορισμός των 60 ημερών για την εισήγηση του αρμόδιου δασαρχείου,  σε περίπτωση κτηνοτροφικής εγκατάστασης που βρίσκεται σε χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις όπου υπάρχουν κυρωμένοι δασικοί χάρτες.

VII. Η δυνατότητα των κτηνοτρόφων για καθετοποίηση της επιχείρησής τους.

VIII.  Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού για την επιχειρηματικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό.

 

Τέλος, ο κ. Κόλλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανανέωση της θητείας του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, ενώ, βεβαίως, τον ευχαρίστησε προσωπικα

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.