Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Βουλευτής της Ν.Δ.Κώστας Κόλλιας, εισηγήθηκε του νομοσχεδίου του για την ενεργειακή απόδοση

Ο Βουλευτής της Ν.Δ.Κώστας Κόλλιας, εισηγήθηκε του νομοσχεδίου του για την ενεργειακή απόδοση

Ο Κορίνθιος Βουλευτής μίλησε δύο φορές...

από Korinthiatv

EIΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, εισηγήθηκε του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενεργειακή απόδοση, στην Ολομέλεια της Πέμπτης 14-10-2021.

Ο κ. Κόλλιας, στις δύο ομιλίες που πραγματοποίησε, ανέφερε πως το νομοσχέδιο αποτελεί μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, που ωθεί σε μια σημαντική βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου, προκειμένου η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην εποχή μιας νέας, πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Προς την κατεύθυνση, δηλαδή, που συμπορεύονται και όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο καινοτόμο, ιδιαίτερα ωφέλιμο για το περιβάλλον, που προωθεί την ενεργειακή απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας σε ολόκληρη την ενεργειακή αλυσίδα. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι επιδιώκεται μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ και ταυτόχρονα ενισχύεται o ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη συνέχεια, παρέθεσε τα σημαντικότερα σημεία του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι θεσπίζεται πλαίσιο μέτρων, προκειμένου η χώρα να συνεισφέρει στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών στόχων για το 2030 σε ποσοστό τουλάχιστον 32,5%. Σε άλλο σημείο, ο κ. Κόλλιας συμπλήρωσε ότι ένα μεγάλο στοίχημα που επιδιώκεται με το νομοσχέδιο είναι να μειωθεί η ενεργειακή ένδεια μέσω της περικοπής του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τέλος, ολοκλήρωσε τις ομιλίες του, ζητώντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του, καθώς έτσι, όπως επεσήμανε, διασφαλίζεται η καθιέρωση μιας ενιαίας, συνεκτικής στρατηγικής για την ενέργεια.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.