Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ομιλία Βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας,Κώστα Κόλλια για την κακοποίηση…

Ομιλία Βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας,Κώστα Κόλλια για την κακοποίηση…

Η κακοποιηση παιδιων και αναπηρων στο προσκηνιο

από Korinthiatv

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Κ. ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

 

Ομιλία παρέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, στη Βουλή των Ελλήνων, για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τίτλο: «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, Πρόγραμμα «Κυψέλη» για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας, «Προσωπικός Βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία» και άλλες διατάξεις».

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία κινείται στη σωστή κατεύθυνση και αποτελεί συνολικά μια θετική εξέλιξη, διορθωτική των χρόνιων προβλημάτων που παρατηρούνται στον τομέα της κοινωνικής προστασίας.

          Ο κ. Κόλλιας, στην ομιλία του, παρέθεσε τα σημαντικότερα σημεία – άρθρα του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε μία σειρά από καινοτόμες αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο, όπως η τοποθέτηση Υπευθύνου Προστασίας Ανηλίκων  σε κάθε δομή που φροντίζει, προστατεύει και φιλοξενεί ανήλικους, στην υποχρέωση των φορέων παιδικής προστασίας να γνωστοποιούν στις αρμόδιες αρχές κάθε περιστατικό κακοποίησης, καθώς και στην υποχρέωση που θα έχουν πλέον όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι δομών να προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση και αντίγραφο ποινικού μητρώου που θα αποδεικνύει ότι είναι κατάλληλοι να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με παιδιά.

Με τον τρόπο αυτό, θα διασφαλίζεται ο στοιχειώδης έλεγχος καταλληλότητας σε όλους όσους η πολιτεία εμπιστεύεται για την προστασία και φροντίδα των ανηλίκων. Όπως ανέφερε, μάλιστα, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθεί να υπονομεύσει μια τόσο αυτονόητη για την κοινωνία παρέμβαση.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Κορινθίας αναφέρθηκε στη δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Καταγραφής και Παρακολούθησης Αναφορών Περιστατικών Κακοποίησης, στο πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ», αλλά και στις βελτιωτικές παρεμβάσεις που επιτυγχάνονται στον τομέα της αναδοχής και της υιοθεσίας, με διεύρυνση των ηλικιακών ορίων των ανάδοχων γονέων.

Επιπλέον, η ομιλία του κ. Κόλλια εστίασε στη σημαντικότητα του νομοσχεδίου αναφορικά με τα εφόδια και τη βοήθεια που θα προσφέρεται πλέον στα άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα θεσμό που εγκαινιάζεται με το νομοσχέδιο, αυτόν του Προσωπικού Βοηθού Αναπήρων.

Τέλος, απαντώντας στην κριτική της Αντιπολίτευσης, για επιχείρηση της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική της ατζέντα, έκλεισε την ομιλία του, προτρέποντας όλους τους Βουλευτές να αναγνωρίσουν τον θετικό και αποτελεσματικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου υπερψηφίζοντάς το.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.