Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συμβάσεις έργων 1,5 εκ ευρώ σε δήμους της Κορινθίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Συμβάσεις έργων 1,5 εκ ευρώ σε δήμους της Κορινθίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Στην Αντιπεριφέρεια...

από Korinthiatv

Εργα συνολικού προϋπολογισμού 1.165.000 ευρώ αφορούν οι δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ισάριθμων δήμων της Κορινθίας, τις οποίες υπέγραψε το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος υπέγραψε επίσης συμφωνητικό 327.149,20 ευρώ για παρεμβάσεις στο γήπεδο του Ζευγολατιού.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για το προϋπολογισμού 870.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, στο Ξυλόκαστρο.Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν στην επισκευή δρόμων που έχουν υποστεί φθορές, στη διαμόρφωση των υφιστάμενων πεζοδρομίων ώστε να εξυπηρετούν αμεα, καθώς και στην αντικατάσταση της παλαιάς μεταλλικής περίφραξης περιμετρικά του χώρου του Πάρκου της Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Επιπλέον, προβλέπεται η επισκευή, διαμόρφωση και αναβάθμιση των αθλητικών γηπέδων ανατολικά του ποταμού Σύθα. Από την πλευρά του δήμου υπέγραψε ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος.Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε, με τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του εν λόγω δήμου, με αντικείμενο την προϋπολογισμού 295.000 ευρώ επισκευή και αποκατάσταση της παραλιακής γέφυρας στον ποταμό Κύριλλο στο Κιάτο καθώς και της κοίτης του από την παραλιακή γέφυρα έως την παλαιά εθνική οδό για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας, παρουσία του δημάρχου Βέλου – Βόχα Αννίβα Παπακυριάκου υπέγραψε συμφωνητικό 327.149,20 ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ζευγολατιού συνθετικού χλοοτάπητα και μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων.

Της υπογραφής των συμβάσεων προηγήθηκε συνεργασία του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα και Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη, καθώς και τον πρόεδρο της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Οικονόμου.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.