Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 16,8 εκατομμύρια € για την αναβάθμιση του ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

16,8 εκατομμύρια € για την αναβάθμιση του ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Με την συνεισφορα και [!] του Υφυπουργού Χρ.Δήμα

από Korinthiatv
16,8 εκατομμύρια € για την αναβάθμιση του ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης
Η επένδυση αφορά στην επέκταση των ερευνητικών υποδομών και την ενίσχυση του επιστημονικού του εξοπλισμού. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέων υψηλής ενεργειακής απόδοσης και κάθετων ερευνητικών υποδομών αιχμής, την αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων, καθώς και την προμήθεια υπερσύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.
Η υλοποίηση των έργων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στο Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, στο παράρτημα του Κέντρου στην Πτολεμαΐδα, στο Λάκκωμα Χαλκιδικής και στη Λάρισα.
Το ΕΚΕΤΑ 2.0 αποτελεί ένα εμβληματικό έργο που αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιστημονικής αριστείας. Με την χρηματοδότηση από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης επιχειρούμε να προσφέρουμε ερευνητικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας σε εταίρους από τον κόσμο της έρευνας, της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυξάνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ερευνητικής δραστηριότητας.
Η επένδυση στο ΕΚΕΤΑ αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να συμβάλλει στην αντιστροφή του brain drain, παρέχοντας την δυνατότητα στους Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές να διεξάγουν έρευνα αιχμής σε υπερσύγχρονες υποδομές, αντάξιες με αυτές που διαθέτουν Ερευνητικά Κέντρα μεγάλων πόλεων του εξωτερικού.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.