Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντιπλημμυρική θωράκιση για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας – Κορίνθου

Αντιπλημμυρική θωράκιση για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας – Κορίνθου

Με υπογραφη Νικου Ταγαρα!

από Korinthiatv
Περιβαλλοντική αδειοδότηση συμπληρωματικών έργων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – άμεση η δυνατότητα έναρξης των εργασιών.

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΑΓΑΡΑ

«Ολοκληρώσαμε ένα  σημαντικό και απαραίτητο βήμα για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών γύρω από τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας – Κορίνθου.

Με την περιβαλλοντική αδειοδότηση των πρόσθετων και συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων –  αρμοδιότητα πολιτικής μου ευθύνης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας-  οι εργασίες μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα.

Με την ολοκλήρωση των έργων που αδειοδοτήσαμε σήμερα, βάσει λεπτομερών μελετών, από την Ελευσίνα έως την Κόρινθο, οι κάτοικοι, οι διερχόμενοι οδηγοί, οι επιχειρήσεις,οι περιοχές και φυσικά το ίδιο το οδικό έργο προστατεύονται από τις συνέπειες ακραίων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων»,δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, για την απόφαση περιβαλλοντικής αδειοδότησης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην ευρεία ζώνη του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Κόρινθος.

Πρόκειται για την κατασκευή μιας σειράς πρόσθετων και συμπληρωματικών υδραυλικών τεχνικών έργων, προς την πάνω και κάτω πλευρά (ανάντη και κατάντη) του αυτοκινητοδρόμου από την Ελευσίνα έως την Κόρινθο, ομαδοποιημένων σε πέντε κρίσιμες θέσεις.

Με τα έργα αυτά, διασφαλίζεται η ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων, ακόμη και σε συνθήκες πλημμυρικής αιχμής, προστατεύοντας μια πολύπαθη ζώνη  της Αττικής και της Κορίνθου από φαινόμενα πλημμυρικών καταστροφών.

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.