Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποκαλυπτήρια της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη στον Ισθμό της Κορίνθου [Video]

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη στον Ισθμό της Κορίνθου [Video]

Παρουσια του Προεδρου της Βουλης Κων\νου Τασουκαι και του Περιφερειαρχη Πελοποννησου Παν.Νικα.Την προτομη φιλοτεχνησε ο γλυπτης Νικος Γεωργιου

από Korinthiatv

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος διετέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας και πραγματοποίησε, το καινοτόμο για την εποχή του έργο της διάνοιξης της Διώρυγας της Κορίνθου, έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ανήκει η πρωτοβουλία να τοποθετηθεί η προτομή του Χαρίλαου Τρικούπη, στη δεξιά είσοδο της γέφυρας του Ισθμού, χώρο που παραχώρησε η διαχειρίστρια εταιρεία της Διώρυγας «Γέφυρα Α.Ε.».Mπροστά από το ανακαινισμένο Info kiosk που επίσης διαχειρίζεται η αιρετή Περιφέρεια.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος ανέλυσε τα πολιτικά, οικονομικά και αναπτυξιακά επιτεύγματα του Χαρίλαου Τρικούπη: «Ο Τρικούπης μεταμόρφωσε όλη αυτή τη δυστοκία, όλη αυτή την αποξένωση που υπήρχε στην Ελλάδα με τα έργα τα οποία άφησε. Ένα τρίπτυχο ήταν εκείνο το οποίο κυριάρχησε στην πολιτική του σταδιοδρομία, ένα τρίπτυχο το οποίο το δάμασε, το επέλεξε, το κατέκτησε και το υπηρέτησε. Το τρίπτυχο της πολιτειακής ανάπλασης της χώρας, με την αναζωογόνηση του Κοινοβουλευτισμού, του σταθερού και καρποφόρου εξωτερικού προσανατολισμού της χώρας, προς την Δύση και ειδικότερα προς την Μεγάλη Βρετανία και της εσωτερικής ανασυγκρότησης, μέσω της ανασυγκρότησης των συγκοινωνιών, των δημοσίων έργων και κυρίως του στρατεύματος. Αυτό το τρίπτυχο: δημοκρατία, εξωτερική Πολιτική και εσωτερική ανασυγκρότηση ήταν το τρίπτυχο το οποίο όρθωσε την Ελλάδα, η οποία για πρώτη φορά την εποχή του Τρικούπη έβλεπε να γίνονται έργα από το κράτος. Και για πρώτη φορά έβλεπε τον κρατικό Προϋπολογισμό να έχει προβλέψεις και κωδικούς όχι μόνο για τη μισθοδοσία και την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, αλλά και για δημόσιες επενδύσεις, οι οποίος απέδωσαν και τις οποίες χάρηκαν οι μετά από αυτόν επόμενες γενιές» τόνισε ο κ. Τασούλας.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.