Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διεθνές εκπαιδευτικό σχολείογια dronesστη Νεμέα (19 – 22 Ιουνίου 2023)

Διεθνές εκπαιδευτικό σχολείογια dronesστη Νεμέα (19 – 22 Ιουνίου 2023)

Η έναρξη του εκπαιδευτικού σχολείου θα γίνει στο Δημαρχείο της περιοχής

από Korinthiatv

Διεθνές εκπαιδευτικό σχολείογια dronesστη Νεμέα (19 – 22 Ιουνίου 2023)
από την Ερευνητική Μονάδα GIS του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ζώνη της Νεμέας φιλοξενεί το διάστημα 19 – 22 Ιουνίου 2023 τετραήμερο εκπαιδευτικό σχολείο (trainingschool)γιαεπιστήμονες από 11 ευρωπαϊκές χώρες,το οποίο επίσηςθα το παρακολουθήσουν και ενδιαφερόμενοι από τον ελληνικό χώρο και από τη Νεμέα. Το εκπαιδευτικό σχολείο διοργανώνει η Ερευνητική Μονάδα Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS)του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).
Το αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η χρήση dronesστην γεωργία με συγκεκριμένες εφαρμογές τους στην αμπελοκαλλιέργεια. Οεπίσημοςτίτλοςτουείναι: UnmannedAerialSystems (UAS) inAgriculture: ApplicationsinVineyards.Σε αυτό θα παρουσιασθούν σε λεπτομέρειαόλες οι πτυχές για επιτυχημένη χρήση των dronesκαι αξιοποίηση των δεδομένων που συλλέγουν με τις ειδικές κάμερες που φέρουν ενώ περιλαμβάνει και πρακτική εξάσκηση σε αμπελώνες της Νεμέας. Καθηγητές και ερευνητές από το ΓΠΑ σε συνεργασία με ομιλητές από δύο εξειδικευμένες εταιρείες (Ucandrone, HellenicDrones) θα εκπαιδεύσουν τους ξένους επιστήμονες και θα ανταλλάξουν εμπειρίες και προβλήματα με τους εκπαιδευόμενους.
ΗσυγκεκριμένηδράσηεντάσσεταιστοπλαίσιοτωνδράσεωνCOST (EuropeanCooperationinScienceandTechnology) καισυγκεκριμένατηςδράσηςCA21134 (Towardszer0 PesticideAGRIculture: EuropeanNetworkforsustainabilityT0P-AGRI-Network) που συμμετέχει το ΓΠΑ.
Η Ερευνητική Μονάδα GIS του ΓΠΑ,μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του τετραετούς προγράμματος «Χωροχρονικό Παρατηρητήριο Αξιολόγησης Αμπελουργικού και Οινικού Δυναμικού ΠΟΠ Νεμέας» (που υλοποιήθηκε στα πλαίσια ΕΣΠΑ – ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020), συνεχίζει τις δράσεις της στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή του ΓΠΑ κ. Διονύση Καλύβα.
Με την υποστήριξη του ΑΟΣΝ και όλων των οινοποιείων της ζώνης του ΣΟΝ, καθώς της Δημοτικής Αρχής, η πολύ μεγάλη υποδομή σε ψηφιακές τεχνολογίες και δεδομένα (όπως δίκτυο 10 μετεωρολογικών σταθμών, λεπτομερή εδαφολογικά δεδομένα, δεδομένα ανάπτυξης αμπελώνων, διαδικτυακές γεωχωρικές ψηφιακές υπηρεσίες),που αποκτήθηκε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια,συνεχίζει να εξυπηρετεί τον αμπελοοινικό τομέα της ζώνης. Στα πλαίσια αυτά, η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες της αμπελουργίας ακριβείας και έξυπνης αμπελουργίας αναβαθμίζει σημαντικά την αξία των προϊόντων της οινοποιητικής δραστηριότητας της ζώνης της Νεμέας.

Η έναρξη του εκπαιδευτικού σχολείου θα γίνει στις 19/6/2023 στο Δημαρχείο της Νεμέας στις 10.00 π.μ., όπου θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Φρούσιος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) κ. ΚώσταςΕυσταθίου,ο Πρόεδρος του ΑΣΟΝ κ. ΗλίαςΜάζοςκαι ο Πρόεδρος του ΣΟΝ κ. ΝίκοςΒλάχος. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνεται κάθε ημέρα σε ένα οινοποιείο της ζώνης (GaiaWines, LafazanisWinery, ΑΟΣΝ).

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.