Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημήτρης Πτωχός: O θεσμός της αιρετής Περιφέρειας με “ρομαντική” διάθεση

Δημήτρης Πτωχός: O θεσμός της αιρετής Περιφέρειας με “ρομαντική” διάθεση

από Korinthiatv

Ερωτήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Πτωχός σε εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας σχετικά με τα γεγονότα της επικαιρότητας και ειδικά για την Πολιτική Προστασία και τον ρόλο της Περιφερειας.

«Οι περιφέρειες είναι ένας αυτοδιοικητικός θεσμός ο οποίος έχει πάρα πολλές αρμοδιότητες, έχει πάρα πολλές δυνατότητες και έχει πάρα πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να κάνει, απλά χρειάζεται ένα σχέδιο, χρειάζεται ένας συντονισμός, χρειάζεται και ένας έλεγχος ότι πολλά από αυτά που λέμε μπορούμε και τα κάνουμε. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι ο ρόλος της περιφέρειας έχει και έναν πολιτικό χαρακτήρα. Νομίζω ότι οι περιφέρειες δεν είναι ένας μεγάλος Δήμος. Οι περιφέρειες έχουν πολύ περισσότερες αρμοδιότητες, έχουν πολύ περισσότερα πράγματα πού μπορούν να κάνουν και θα μου επιτρέψετε να είμαι και λίγο πιο ρομαντικός, οι περιφέρειες είμαι απολύτως βέβαιος είναι θεσμοί οι οποίοι μπορούν πάλι να εμπνεύσουν και να πάρει η πολιτική το ρόλο της αρμόζει και της ταιριάζει» είπε.

Στήριξη με κομματική εντολή που ακυρώνει το αυτοδιοίκητο των Περιφερειών αναρωτιόμαστε πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε ο θεσμός αυτός να εμπνεύσει τους πολίτες; Ακόμα και…τους ρομαντικούς!

Πώς μια “κηδεμονευόμενη Περιφέρεια” από την εκάστοτε κυβέρνηση και μάλιστα ακόμα με εντολέα και έναν πρώην πρωθυπουργό θα τολμούσε να συντελέσει στον ρόλο που αρμόζει και ταιριάζει στην πολιτική;

Είναι δυο ερωτήματα που θα επιθυμούσαμε να θέσουμε στον κ. Δημήτρη Πτωχό γνωρίζοντας βέβαια εκ των προτέρων πως αναφερόμαστε σε πολύ θεωρητικά θέματα και όχι στα προβλήματα των Πελοποννησίων .Πιστεύουμε να  πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  να εξειδικεύσει  πλέον το πρόγραμμα του  για τις  ανάγκες των κατοίκων αυτής της περιφέρειας.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.