Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δήμος Σικυωνίων: Ούτε μια σταγόνα νερού χαμένη – Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ψηφιοποίησης των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΣ  

Δήμος Σικυωνίων: Ούτε μια σταγόνα νερού χαμένη – Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ψηφιοποίησης των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΣ  

Το έργο χρηματοδοτείται με 2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

από Korinthiatv

Αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος:

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση εγκατάστασης ψηφιακών υδρομέτρων και ασύρματων αισθητήρων εντοπισμού διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Κιάτου. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται με 2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, έχει ως στόχο αφενός την ελαχιστοποίηση των απωλειών νερού και αφετέρου τη συνεχή παρακολούθηση και επίβλεψη σημαντικών παραμέτρων της λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος αναφερόμενος στη σημασία του έργου – το οποίο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς – υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να προστατέψουμε με κάθε τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό, ειδικά σε εποχές σαν αυτές που διανύουμε, όπου η έλλειψή του κάνει την εμφάνισή της και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ορθολογική διαχείριση του νερού, τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων, προϋποθέτει τον μέγιστο δυνατό περιορισμό στην σπατάλη του και αυτό σημαίνει και την αποφυγή διαρροών και άλλων απωλειών κατά μήκος του δικτύου. Επίσης, σημείωσε, η ορθολογική διαχείριση εξασφαλίζει τη δικαιοσύνη στην νομή του νερού, όπως αυτή υλοποιείται από την Δημοτική Επιχείρηση, η οποία θωρακίζει και προστατεύει το μεγάλο έργο της υδροδότησης, με πόσιμο νερό Στυμφαλίας.

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.