Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου σε πλημμυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου σε πλημμυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Επίσκεψη Υφυπουργού Χρ. Τριαντόπουλου σε Ηλεία και Αχαΐα μετά τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα

από Korinthiatv

ΗΛΕΙΑ-ΑΧΑΙΑ \ Τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021,
ο Υφυπουργός,Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής
και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος,
επισκέφθηκε τις περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας
που επλήγησαν από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα,
συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής
του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ν. Κουλοχέρη,
τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών
του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δ. Παπαγιαννίδη,
και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Β. Παπαγεωργίου.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο πεδίο και επισκέφθηκε αστικές και αγροτικές περιοχές που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα στους δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού, Ήλιδας και Δυτικής Αχαΐας. Κατά την επίσκεψη στις εν λόγω περιοχές, παράλληλα με τις επαφές με πλημμυρόπληκτους πολίτες, επιχειρηματίες και αγρότες, το κλιμάκιο πραγματοποίησε συσκέψεις εργασίας με τους δημάρχους, αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, όπου αποτυπώθηκε η πρώτη εικόνα των δυσμενών αποτελεσμάτων από τα πλημμυρικά φαινόμενα σε υποδομές, περιουσίες και περιβάλλον, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Κατά τις συσκέψεις, το κυβερνητικό κλιμάκιο ανέλυσε τα επιμέρους συστατικά και τα εργαλεία του πλαισίου της κρατικής αρωγής για τη στήριξη και αποκατάσταση μετά από μία φυσική καταστροφή, τα οποία και ενεργοποιήθηκαν -σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση- για τη στήριξη των περιοχών, των επιχειρήσεων, των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των νοικοκυριών της Ηλείας και της Αχαΐας που επλήγησαν από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα.

Συνεπώς, και στην περίπτωση των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων, η Κυβέρνηση είναι παρούσα στο πεδίο και δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας από την πρώτη στιγμή.

Τέλος, σε συνέχεια της επίσκεψης στις πλημμυρόπληκτες περιοχές,
ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος συμμετείχε σε σύσκεψη
με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα,
μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών
του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,
καθώς και αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το αντικείμενο της σύσκεψης, σε συνέχεια εκτενούς και εντατικής συνεργασίας όλη την προηγούμενη περίοδο, ήταν η προώθηση αντιπλημμυρικών και δομικά βελτιωτικών έργων στην περιοχή του Λεσινίου στην Αιτωλοακαρνανία, σε συνέχεια και του μεγάλου πλημμυρικού φαινομένου που προκάλεσε μεγάλες ζημιές και προβλήματα στην πρωτογενή παραγωγική της περιοχής. Προς αυτή την κατεύθυνση, δρομολογείται εκτενές αντιπλημμυρικό και εγγειοβελτιωτικό έργο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ περαιτέρω έργα και παρεμβάσεις δρομολογούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.