Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επίσκεψη Κεραμέως-Δήμα στις φυλακές Κορίνθου για το πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης

Επίσκεψη Κεραμέως-Δήμα στις φυλακές Κορίνθου για το πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης

«Κέντρα Δια Βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

από Korinthiatv

Η μάθηση και η γνώση δεν σταματούν ποτέ. Ο σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους κρατούμενους είναι όταν εκείνοι επιστρέψουν στην κοινωνία να είναι χρήσιμοι πολίτες» αυτός είναι ο κεντρικός στόχος του προγράμματος «Κέντρα Δια Βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» που υλοποιείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου.
Οι θεματικές ενότητες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξειδικεύονται ώστε να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι κρατούμενοι τη βασική επικοινωνιακή ικανότητα χρήσης της ελληνικής γλώσσας, προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται σε καθημερινές ανάγκες.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εστιάζουν επίσης στην προσωπική ανάπτυξη των κρατούμενων, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να αντιληφθούν τα ταλέντα, τις δεξιότητές τους, τα δυνατά τους σημεία, να βελτιώσουν την αυτοεικόνα τους και να αποκτήσουν μια θετική στάση σε κάθε προσωπική και επαγγελματική προοπτική.
Σήμερα ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον Βουλευτή Κώστα Κόλλια, τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, τον Αντιδημαρχο Κορινθίων Σπύρο Ζαχαριά και τον Κώστα Δέρβο, πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης επισκέφτηκαν  το Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου.
“Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχα την ευκαιρία να μιλήσω με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του καταστήματος κράτησης, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους αστυνομικούς και να τους ευχαριστήσω και συγχαρώ για την σπουδαία δουλειά που κάνουν αλλά και για το κοινωνικό έργο που συντελούν.” σημείωσε ο κ. Δήμας.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.