Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιτέλους ξεκίνησαν οι εργασίες σύνδεσης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό [Video]

Επιτέλους ξεκίνησαν οι εργασίες σύνδεσης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό [Video]

Το μεγαλο αναπτυξιακο εργο της περιοχης.

από Korinthiatv
Μετά από χρόνια στασιμότητας…

Ξεκίνησε προ ημερών η κατασκευή του τερματικού σταθμού του προαστιακού στην οδό Αιγαίου στο Λουτράκι!Φυσικά,πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο σημείο εργασίες ανάπλασης,αλλά και να τοποθετηθούν τα απαραίτητα φωτιστικά σώματα για να πάρει την τελική του μορφή…

Σύμφωνα με πληροφορίες,σε λίγες ημέρες,είναι προγραμματισμένη η έναρξη των εργασιών και για την ενδιάμεση στάση στην οδό Παπανικολάου (Καζίνο).

Βάσει των προ 3ετίας περίπου ανακοινώσεων,πρόκειται για το έργο «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση», με την ολοκλήρωση του οποίου θα συνδεθεί το Λουτράκι με το βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο.Η προβλεπόμενη δαπάνη του έργου, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας, ανέρχεται,με τις εκπτώσεις γύρω στα 6 εκ.ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ανάδοχος είχε ανακηρυχθεί κοινοπραξία υπό τον όμιλο Μυτιληναίου-Ξανθακης.

Αντικείμενο του έργου είναι η μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου και Αεροδρομίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως σήμερα εκτιμήσεις, οι επιβάτες θα μπορούν να φθάνουν από το Λουτράκι στο «Ελ. Βενιζέλος» σε περίπου 1:30 λεπτα ενω στην Αθήνα σε περίπου 50 λεπτά!

Για το κορυφαίο αναπτυξιακό έργο του Υπουργείου Μεταφορών-Υποδομών μίλησε στο Korinthiatv.gr,στο ΑΡΤ και το SUPER B ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης!

Με την υπογραφη του δημοσιογραφου Νοτη Κομνηνακη!

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.