Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φτιάχνει ξανά τις πέτρινες δημόσιες μάντρες στα χωριά ο δήμος Κορινθίων

Φτιάχνει ξανά τις πέτρινες δημόσιες μάντρες στα χωριά ο δήμος Κορινθίων

από Korinthiatv

Την πρόθεσή του να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διατηρήσουν τα χωριά του δήμου Κορινθίων το παραδοσιακό τους χρώμα και την αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία επιβεβαιώνει η δημοτική αρχή, μέσα απο σχετικά προγράμματα ανάπλασης.

Έτσι, στις 3 Σεπτεμβρίου υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της ανακατασκευής των λιθοδομών στον Αγιάννη της δημοτικής ενότητας Σαρωνικού. Το έργο, με προϋπολογισμό περίπου 60.000 ευρώ, περιλαμβάνει την αναδόμηση όλων των πέτρινων μαντρότοιχων που αφορουν δημόσιους χώρους σε πλατείες κ.λπ, σε όλα τα χωριά της Κορίνθου και θα ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Vasilis Nanopoulos και άτομα που κάθονται

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει πως τόσο αυτός, όσο και ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στηρίζουν με συνέπεια “την αναμόρφωση των χωριών που διατηρούν παραδοσιακό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την τοπική αρχιτεκτονική φυσιογνωμία των κοινοτήτων. Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού υπεγράφη στις 3 Σεπτεμβρίου 2021 η σύμβαση για το έργο “Ανακατασκευή λιθοδομών Αγίου Ιωάννη”, προϋπολογισμού 59.414,79€ (χωρίς ΦΠΑ) με τον ανάδοχο «Π.Σ. Κελλάρης και ΣΙΑ ΕΕ». Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Παρόμοια ενίσχυση τοπικού χαρακτήρα, περιλαμβάνει και άλλες κοινότητες όπως, Σοφικό, Αγγελόκαστρο, Αγιονόρι, Στεφάνι κ.α., που σύντομα θα είναι αναγνωρίσιμη“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Related Posts

Αφήστε ένα σχόλιο

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.