Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γ. Ψυχογιός: Καλή επιτυχία στους υποψήφιους για την ιθαγένεια & σύντομα τέλος στο άδικο σύστημα της κυβέρνησης που αποκλείει χιλιάδες ανθρώπους

Γ. Ψυχογιός: Καλή επιτυχία στους υποψήφιους για την ιθαγένεια & σύντομα τέλος στο άδικο σύστημα της κυβέρνησης που αποκλείει χιλιάδες ανθρώπους

Eις βάρος τόσο των μεταναστών η διαδικασία

από Korinthiatv

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, με αφορμή τις εξετάσεις για την απόκτηση ιθαγένειας με τη διαδικασία της πολιτογράφησης που πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη τη χώρα,έκανε την ακόλουθη δήλωση.

 

 

Καλή επιτυχία σε όσες και όσους θα δώσουν τις εξετάσεις για την ιθαγένεια. Μια επιτυχία που, δυστυχώς, ο κος Βορίδης και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν κάνει τόσο δύσκολη, ώστε αρκετοί από εμάς που έχουμε γεννηθεί στην Ελλάδα, δύσκολα θα πετυχαίναμε. Δεν είναι μόνο το είδος και η δυσκολία των ερωτήσεων, είναι κυρίως τα εισοδηματικά κριτήρια και η συνεχής εργασία, που δεν θα μπορέσει να «πιάσει» παρά ένα ελάχιστο ποσοστό των υποψηφίων.

 

Η  ταξικά απαίτηση για δηλώσεις εισοδήματος που ούτε το 50% των Ελλήνων δεν διαθέτει αυτή τα στιγμή και μάλιστα για τα 5 τουλάχιστον προηγούμενα χρόνια  κλείνει ουσιαστικά την πόρτα, σε συνδυασμό με την δυσκολία της τράπεζας θεμάτων, σε ανθρώπους που ζουν και εργάζονται επί δεκαετίες στη χώρα. Η κυβέρνηση αντί να εισάγει ρυθμίσεις εξορθολογισμού, με κάθε προσθήκη που κάνει δημιουργεί περισσότερα θολά σημεία, περισσότερα εμπόδια για το ποιος και υπό ποιες προϋποθέσεις θα πάρει τελικά την ιθαγένεια.

 

Ζητάμε μέσα κι έξω από τη Βουλή από την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον οπισθοδρομικό και απάνθρωπο σχεδιασμό της και να εισάγει ένα σύστημα δίκαιο, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Ως επόμενη κυβέρνηση δεσμευόμαστε ότι θα καταργήσουμε ρυθμίσεις που φτάνουν στα όρια του θεσμικού ρατσισμού και είναι εις βάρος τόσο των μεταναστών με τους οποίους ζούμε μαζί επί δεκαετίες στη δουλειά, τις γειτονιές, το σχολείο, τον αθλητισμό και αλλού, αλλά και εις βάρος της ίδιας της χώρας μας, καθώς η απονομή ιθαγένειας είναι το ανώτερο στάδιο ένταξης σε μια κοινωνία.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.