Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γ. Ψυχογιός : Ο διασυρμός της χώρας στο κράτος δικαίου πρέπει να σταματήσει άμεσα

Γ. Ψυχογιός : Ο διασυρμός της χώρας στο κράτος δικαίου πρέπει να σταματήσει άμεσα

Παρέμβαση στο Κεντρικό Δελτίο του KontraChannel με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη

από Korinthiatv

 

 

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος την Τρίτη 23/8 στο Κεντρικό Δελτίο του KontraChannel με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη όπου τοποθετήθηκε για το ζήτημα των παρακολουθήσεων αλλά και την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την επέκταση του φράχτη του Έβρου.

 

Σε σχέση με τις επικείμενες συζητήσεις στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κος Ψυχογιός είπε πως υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του κράτους δικαίου και μάλιστα με «υπογραφή» Κυριάκου Μητσοτάκη. Σημείωσε ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα να κληθούν ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ και ο πιο στενός συνεργάτης του ΠΘ στη αρμόδια Επιτροπή της εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του σκανδάλου που έχει εκθέσει τη χώρα παγκοσμίως. Θύμισε επίσης ότι ο κος Κοντολέων είχε διοριστεί Διοικητής με αλλαγή του σχετικού νόμου καθώς δεν πληρούσε τα τυπικά κριτήρια που ίσχυαν, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η παρέμβαση και χειραγώγηση στην Υπηρεσία. Συμπερασματικά τα όσα συνέβησαν είναι 100% ευθύνη του Πρωθυπουργού και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του δυτικού κόσμου, θα έχει παραιτηθεί και θα είχαν προκηρυχθεί εκλογές γιατί πρόκειται για ύψιστο ζήτημα Δημοκρατίας και κράτους δικαίου. Οι καθυστερήσεις που έγιναν είναι απαράδεκτες, έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσειοι διαδικασίες στη Βουλήκαι να έχει προηγηθεί της Ολομέλειας η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας παρουσία όλων των προσώπων που εμπλέκονται στην πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση.

 

Αναφορικά με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για να συνεχιστεί το χτίσιμο του φράχτη σε όλη την έκταση των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία, η οποία μάλιστα ήρθε λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν με του πρόσφυγες στη νησίδα που έμεναν εγκλωβισμένοι επί μέρες πριν διασωθούν, ο τομεάρχης  είπε πως η κυβέρνηση για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό,όπως έκανε και ως αντιπολίτευση, για να αλλάξει την ατζέντα αλλά και να «ακουμπήσει» ένα συντηρητικό ακροατήριο. Επισήμανε ότι προφανώς η φύλαξη των συνόρων είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε χώρας, όμως φτάνει μέχρι την απαρέγκλιτη τήρηση του διεθνούς δικαίου, τωνανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που από 20 Ιουλίου διέταζε τη χώρα να διασώσει αυτούς τους 39 ανθρώπους στη νησίδα. Η λύση λοιπόν στην εργαλειοποίηση της Τουρκίας είναι σαφώς οι κυρώσεις σε αυτούς που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα, αλλά και ένα Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ που η κυβέρνηση δεν διεκδικεί και που θα βάζει όρουςμετεγκαταστάσεων, υποχρεωτικής αλληλεγγύης, αναλογικής κατανομής,νόμιμων και ασφαλών διόδων όπως λέει ο ΟΗΕ. Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική Πολιτεία πρέπει να σέβεται πλήρως το διεθνές δίκαιο, διότι είναι και ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τη χώρα.

 

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα στο σύνδεσμο: https://youtu.be/Xvvl91yrIm0

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.