Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γ.Ψυχογιός:Στη Βουλή η έντονη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας για την συνεχιζόμενη απαξίωση των μονάδων Υγείας του Νομού

Γ.Ψυχογιός:Στη Βουλή η έντονη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας για την συνεχιζόμενη απαξίωση των μονάδων Υγείας του Νομού

Αναφορά από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

από Korinthiatv

 

Στη Βουλή φέρνει με Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, την Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας με την οποία διαμαρτύρεται έντονα για την συνεχιζόμενη απαξίωση των δομών Υγείας του Νομού.

Σύμφωνα την Ανακοίνωση του Συλλόγου, με την οποία ζητά άμεσα συνάντηση με το Υπουργείο βάσει του Νόμου 4512/2018 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τους Ιατρικούς Συλλόγους, στην τελευταία(8/3/2023,ΑΠ:Γ4α/Γ.Π.οικ.14830)προκήρυξηθέσεωνειδικευμένωνιατρώνκαιοδοντιάτρωνκλάδουΕ.Σ.Υ.τουΥπουργείουΥγείας,εγκρίθηκανπάνωαπό850μόνιμεςθέσειςσε Νοσοκομείακαι Κέντρα Υγείας της χώρας, χωρίς να υπάρχει καμία για την Κορινθία, παρά τη μεγάλη υποστελέχωση τόσο του Νοσοκομείου Κορίνθου όσο και των Κέντρων Υγείας του Νομού!

«Συνεχίζουμε με  ερωτήσεις στη Βουλή, δημόσιες παρεμβάσεις και επισκέψεις στο νοσοκομείο και τις δομές υγείας του Νομού να ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση και επαρκή ενίσχυση τους στηρίζοντας τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του πεδίου αλλά και το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών στη υγεία» δηλώνει σχετικά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚορινθίαςΓιώργος Ψυχογιός.

Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά όπως κατατέθηκε :

13/03/2023

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας διαμαρτύρεται για την συνεχιζόμενη απαξίωση των Υγειονομικών μονάδων του Νομού και ζητά άμεσες ενέργειες από το Υπουργείο»

Ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, όπως δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο της Κορινθίας.

Σύμφωνα την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, στην τελευταία (8/3/2023,ΑΠ:Γ4α/Γ.Π.οικ.14830) προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου Ε.Σ.Υ. του Υπουργείου Υγείας, όπου εγκρίθηκαν πάνω από 850 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, δεν ανακοινώθηκε καμία για τον νομό Κορινθίας παρά τη μεγάλη υποστελέχωση τόσο του Νοσοκομείου Κορίνθου όσο και των Κέντρων Υγείας του νομού.

Ο Σύλλογος διαμαρτύρεται έντονα για τη περαιτέρω απαξίωση που υφίστανται οι υγειονομικές μονάδες του νομού και ζητά άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε εφαρμογή του νόμου 4512/2018 περί Ιατρικών Συλλόγων.

 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός

 

 

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.