Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή το ανθυγιεινό επίδομα για συμβασιούχους Υπ. Πολιτισμού  και Δημοσίου συνολικά

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή το ανθυγιεινό επίδομα για συμβασιούχους Υπ. Πολιτισμού  και Δημοσίου συνολικά

Βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ Κορινθιας

από Korinthiatv

Αναφορά  κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός και με τις συνυπογραφές ακόμη 29 βουλευτών,  που αφορά στην καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους ΙΔΟΧ εργαζομένους στο Δημόσιο, και κυρίως στους συμβασιούχους  στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εξαιρούνται από αυτό κατά παράβαση της αρχής της μη Διάκρισης των Εργαζομένων και των συναφών συνταγματικών διατάξεων. 

 

Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γιώργου Ψυχογιού, και τις συνυπογραφές 29  βουλευτών, μεταξύ των οποίων και της τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου, κατατέθηκε ως Αναφορά η από 11/02/2022 Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.) που ζητά την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους ΙΔΟΧ εργαζομένους στο Δημόσιο, και κυρίως στους συμβασιούχους  στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εξαιρούνται από αυτό κατά παράβαση της αρχής της μη Διάκρισης των Εργαζομένων και των συναφών συνταγματικών διατάξεων.

Ως εκ τούτου, η παρέμβασή μας στη Βουλή γίνεται για να ασκηθεί η μέγιστη πίεση στα συναρμόδια Υπουργεία και για να στηριχθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων, που μας έχουν ήδη κοινοποιηθεί και από το Σωματείο Συμβασιούχων Εργατοτεχνιτών Αργολίδας-Κορινθίας το προηγούμενο διάστημα, αλλά και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αργολίδα.

 

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τους κ. κ.  Υπουργούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Θέμα: «Ισότιμη και πλήρης καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος στους συμβασιούχους του ΥΠΠΟΑ και συνολικά των ΙΔΟΧ του Δημοσίου»

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την από  11/02/2022 ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.) με  την οποία ενημερώνουν για τη Στάση Εργασίας στις 18/2/2022  όπου και διεκδικούν την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους ΙΔΟΧ  εργαζομένους στο Δημόσιο  και κυρίως στους συμβασιούχους  στο ΥΠΠΟΑ, που εξαιρούνται από αυτό,  κατά παράβαση της αρχής της Μη Διάκρισης των Εργαζομένων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αδικία  αυτή πρέπει να διορθωθεί, καθώς η γνωμοδότηση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος  καταβολής του επιδόματος, δεν διακρίνει τους ΙΔΟΧ  εργαζόμενους  του Δημοσίου από την χορήγηση  του επιδόματος και πρέπει να καταβάλλεται σε αυτούς  χωρίς καμία διάκριση. Αυτό, άλλωστε, επιτάσσει το Σύνταγμα και οι ευρωπαϊκές διατάξεις που δεσμεύουν τη χώρα.

Ωστόσο το πόρισμα της Επιτροπής μηδενίζει το επίδομα σε 15.300 υπαλλήλους και το περικόπτει δραστικά από δεκάδες χιλιάδες άλλους.

Μετά τα παραπάνω ζητούν τη χορήγηση του επιδόματος σε όλους τους ΙΔΟΧ εργαζομένους στο Δημόσιο χωρίς καμιά περικοπή του, με Εφαρμογή της Ίσης Μεταχείρισης, την απόσυρση του πορίσματος της επιτροπής, επέκταση της χορήγησης του επιδόματος  σε όλους τους κλάδους εργαζομένων σε ανθυγιεινές συνθήκες καθώς και την  άμεση και έγκαιρη καταβολή μισθοδοσιών.  

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν(1):  Η από 11/02/2022 ανακοίνωση της   Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.

 

Αθήνα,   16 Φεβρουαρίου 2022

 

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ/ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΕΣ

 

 

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.