Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γραπτή δήλωση Γιώργου Δέδε για την αδιάθετη Κορινθιακή σταφίδα

Γραπτή δήλωση Γιώργου Δέδε για την αδιάθετη Κορινθιακή σταφίδα

Μάχη για τη σωτηρία της κορινθιακής σταφίδας. – “Όμηροι ” των παλινωδιών της κυβέρνησης οι σταφιδοπαραγωγοί, κινδυνεύουν με αφανισμό. – Πρότασή μας να διατεθούν οι υπολειπόμενες ποσότητες σταφίδας, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας,σε Τουρκία – Συρία.

από Korinthiatv

Σε γραπτή του δήλωση ο Περιφερειακος σύμβουλος Γιώργος Δέδες αναφέρει:

 

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023, θέσαμε την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στην απορρόφηση των αποθεμάτων της Κορινθιακής και Μεσσηνιακής μαύρης σταφίδας με κρατική χρηματοδότηση, στη βάση της συμφωνίας με τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Καλέσαμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της και να καταβάλει άμεσα τα 2.600.000 ευρώ που οφείλει στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών εδώ και 14 μήνες, χωρίς υπουργικές παλινωδίες και αθέτηση των υπεσχημένων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε αυτή τη θέση και αποφάσισε, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των σταφιδοπαραγωγών, η Περιφέρεια να συμβάλει οικονομικά στην απορρόφηση ενός μέρους των αποθεμάτων που αντιστοιχούν στην παραγωγή της Κορινθίας και της Μεσσηνίας.

Επιπλέον, καταθέτουμε την πρόταση μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης “ Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, Θανάση Πετράκο, η αδιάθετη ποσότητα της μαύρης σταφίδας να απορροφηθεί και να ενταχθεί στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα αποστείλει η χώρα μας στους σεισμόπληκτους πληθυσμούς της Τουρκίας και της Συρίας,ως ουσιαστική ένδειξη αλληλεγγύης.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.