Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ H Αρχαία Σικυώνα,συνεχίζει,να αποκαλύπτεται στον,σύγχρονο,κόσμο

H Αρχαία Σικυώνα,συνεχίζει,να αποκαλύπτεται στον,σύγχρονο,κόσμο

Ο Δήμος Σικυωνίων έχει θέσει ψηλά τις προτεραιότητές του την συνέχιση του ανασκαφικού έργου

από Korinthiatv

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΙΩΝΙΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

Οργανωμένα και σταθερά ολοκληρώνονται ένα ένα τα βήματα που οδηγούν στην αποκάλυψη της πολιτείας της Αρχαίας Σικυώνας στον κόσμο! Ο Δήμος Σικυωνίων έχει θέσει ψηλά τις προτεραιότητές του τόσο την συνέχιση του ανασκαφικού έργου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και την ένταξη της αναστύλωσης του αρχαίου θεάτρου στο ΕΣΠΑ. Απώτερος σκοπός όλων αυτών η δημιουργία ενός πρότυπου αρχαιολογικού πάρκου, εύκολα προσβάσιμου στο κοινό, που θα ενσωματώνει καινοτόμες πρακτικές ξενάγησης και αφήγησης, έτσι ώστε η ιστορία και ο πολιτισμός της Αρχαίας Σικυώνας, που λάμπρυναν αιώνες ολόκληρους τον ελληνισμό να γίνουν ευρύτερα γνωστά.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο Σικυωνίων, στο Κιάτο, υπό τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο με την παρουσία της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παναγιώτας Κασίμη, του επικεφαλής των ανασκαφών καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Λώλο, του καθηγητή Ιστορίας του Παν/μίου Σεντ Λούις Μιζούρι Νίκου Πουλόπουλου, του προέδρου της Κοινότητας Κιάτου Τάσου Λεονάρδου, καθώς και του αντιδημάρχου Σικυωνίων καταγόμενου από την Αρχαία Σικυώνα, Βασίλη Δομετίου.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ο κοινός στόχος όλων των εμπλεκομένων πλευρών για την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της Αρχαίας Σικυώνας. Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος επανέλαβε για μια εισέτι φορά την απόφαση της δημοτικής αρχής να στηριχθεί ουσιαστικά και να χρηματοδοτηθεί και το νέο πενταετές ανασκαφικό πρόγραμμα στην αγορά της αρχαίας πόλης.

Επιπλέον, μετά και την θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η αποκάλυψη και αναστύλωση του αρχαίου θεάτρου θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να αποδοθεί στο κοινό, αναδεικνύοντας την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική πληρότητά του, αλλά και την δυνατότητα για την παρουσίαση θεατρικών και εν γένει καλλιτεχνικών έργων.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.