Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Πελοπόννησος του 2030:Πάνω από 200 έργα αξίας 6,5 δις ευρώ – Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου

Η Πελοπόννησος του 2030:Πάνω από 200 έργα αξίας 6,5 δις ευρώ – Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη - Οι 7 στόχοι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

από Korinthiatv

ο Ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιέγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Πρόκειται για παρεμβάσεις άνω των 200 έργων συνολικής αξίας περίπου 6,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 5,25 δισ. ευρώ προέρχονται απ’ το κράτος και 1,5 δισ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις.

«Έχουμε τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Το όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και Έλληνας να έχει τις ίδιες ευκαιρίες και την ίδια πρόσβαση σε ποιοτικά δημόσια αγαθά, όπως τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ξέρετε καλά πόσο εύκολα αιμορραγούν οι τόποι σας. Ένας πραγματικά ευλογημένος τόπος αποκτά και τις δυνατότητες και τα κεφάλαια» είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Η Πελοπόννησος του 2030

Ο πρωθυπουργός, περιέγραψε επτά στόχους, όσον αφορά τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου αυτού:

  1. Την πύκνωση των αρδευτικών δομών
  2. Την διασύνδεση των πόλεων
  3. Την ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση
  4. Την διασύνδεση Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την οικονομία
  5. Τις δομές υγείας
  6. Την ανάδειξη του μεγάλου πολιτιστικού αποθέματος.
  7. Τον τουρισμό της νέας εποχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στα 11 έργα άρδευσης που είναι να ολοκληρωθούν μέχρι το 2025, ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Μίλησε για το ΣΔΙΤ Μιναγιώτικου φράγματος Μεσσηνίας, για τα δίκτυα της Πύλου, για το φράγμα Ασωπού, για το φράγμα της Κελεφίνας Λακωνίας και για τα αρδευτικά δίκτυα της λίμνης Τάκα Αρκαδίας.

Ο Πρωθυπουργός, στάθηκε και στα 12 έργα ΣΔΙΤ για την διαχείριση των αποβλήτων σ’ όλη τη χώρα, ενώ γνωστοποίησε και τις ημερομηνίες που θα έχουν ολοκληρωθεί τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου.

Μιλώντας για τα οδικά έργα (500 εκατ. ευρώ), στάθηκε στην αρτηρία Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, για την παράκαμψη της Γιάλοβας Μεσσηνίας, για την διασύνδεση του οδικού δικτύου των αρχαιολογικών χώρων της Αργολίδας, με τον κλειστό αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και για το Πύργος – Τσακώνα – Καλό Νερό (ζήτησε να προχωρήσουν γρήγορα οι μελέτες).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στις μαρίνες που ετοιμάζονται, όπως αυτές σε Μονεμβασιά, Ναύπλιο και Πύλο. Ανακοίνωσε την ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Λακωνίας, καθώς και στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στη Μεσσηνία.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.