Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Είδηση!Νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Είδηση!Νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Ο Παναγιώτης Λουζιώτης ανέλαβε τα ηνία της Διοίκησης

από Korinthiatv

Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει τα ηνία, από εχθές το βράδυ Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Ο Παναγιώτης Λουζιώτης ανέλαβε τα ηνία της Διοίκησης αφού ο Παναγιώτης Πιτσάκης έχασε πλέον την πλειοψηφία και στις εκλογές που ακολούθησαν οι σύμβουλοι της Διοικούσας εξέλεξαν νέο πρόεδρο.

Είχε προηγηθεί μια επεισοδιακή συνεδρίαση κατά την οποία αποχώρησε ο τέως πρόεδρος Παναγιώτης Πιτσάκης και η οποία συνεχίστηκε ερήμην, τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου. Στην ίδια συνεδρίαση Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου ψηφίστηκε ο Σωτήρης Μουρίκης, ο οποίος μετά το πέρας της συνεδρίασης έδωσε και την είδηση γράφοντας:

«Ιστορική μέρα για την Ελλάδα και το Επιμελητήριο Κορινθίας!
Σήμερα Ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας αποκαταστάθηκε η δημοκρατία και στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Παρά τις προσωπικές επιθέσεις που δεχθήκαμε, τα νομικά τερτίπια που εφηύρε την άρνησή του να συζητήσουμε τα θέματα της ημερήσιας Διάταξης μεταξύ αυτών, και η παύση το προέδρου της διοικητικής επιτροπής και εκλογή νέου προέδρου, τελικά αποχώρησε ο κ. Πιτσάκης με την κ. Μανάβη και τον κ. Σπηλιωτακάρα, συνεχίστηκε η συνεδρίαση υπό την προεδρία μου και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά με την συζήτηση των 2 αυτών θεμάτων.
Δια μυστικής ψηφοφορίας επαύθη ο κ. Πιτσάκης από την θέση της Διοικητικής επιτροπής και Νέος Πρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Τάκης Λουζιώτης με 13 ψήφους και μία δήλωση του κ. Γκιώνη ο οποίος ήρθε καθυστερημένα στην συνεδρίαση αλλά δήλωσε ότι στηρίζει το νέο Πρόεδρο.

Παναγιώτης Πιτσάκης: Έτσι είναι η σωστή διοίκηση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, μία ημέρα νωρίτερα, είχε δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας, τονίζοντας την σωστή διαχείριση που είχε πετύχει επί Προεδρίας του.

Αναλυτικά η δημοσίευση του κ. Πιτσάκη (16/11/2021):

Τα εξαιρετικά αντανακλαστικά της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας , εν μέσω μάλιστα της διπλής κρίσης (οικονομικής και υγειονομικής) , αποτυπώνονται πέραν πάσης αμφισβήτησης στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του 2020.

Όταν μιλούν οι αριθμοί, τα πολλά λόγια περισσεύουν…Οι διαπιστώσεις σχετικά με τον Ισολογισμό του Επιμελητηρίου είναι οι εξής:

1. Αύξηση των χρηματικών διαθεσίμων κατά 477.328,82 € , που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 230%!ΑΠΟ 206.637 ΣΕ 682.966 ευρω.

2. Η Εταιρεία παρουσίασε κέρδη της τάξεως των 108.314,72 € έναντι ζημιών στην χρήση του 2019 ποσού 70.283,25€

3. Αύξηση των οργανικών εσόδων του Επιμελητηρίου σε σχέση με το 2019 κατά 821.464,59 €

Αβίαστα, λοιπόν, συνάγεται το συμπέρασμα πως το 2020 το Επιμελητήριο Κορινθίας κατάφερε να απορροφήσει σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους και μέσω της Αναπτυξιακής του Εταιρείας να υλοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα , που αποδεικνύουν ότι την αίγλη και την επιτυχία την δίνουν οι πράξεις που ανιδιοτελώς τιμούν τον επιμελητηριακό θεσμό και δείχνουν ποιοι διοικούντες είναι καθοριστικοί και καταλυτικοί παράγοντες επιτυχίας και ανάπτυξης.

Παναγιώτης Πιτσάκης

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.