Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ-Απιστευτος σεβασμος προς το Ελληνικο Εθνος [Video]

Ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ-Απιστευτος σεβασμος προς το Ελληνικο Εθνος [Video]

Tα ειπε ΟΛΑ ο Ελληνας Πρωθυπουργος!

από Korinthiatv
Σπουδαιο φιλο της Αμερικης τον χαρακτηρισε ο Μπαιντεν

«Ο ιστορικός αναθεωρητισμός δεν θα γίνει ανεκτός από κανένα δημοκρατικό κράτος» είπε ο πρωθυπουργός – «Μην ξεχνάτε την ανοιχτή πληγή της διχοτόμησης της Κύπρου» κάλεσε βουλευτές και γερουσιαστές των ΗΠΑ – «Όταν βλέπουμε τον πόνο στη Μαριούπολη, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα και δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα»
Μια ιστορική ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο εκφώνησε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο έδωσαν το «παρών» τόσο τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα οποία τον καταχειροκρότησαν, όταν ανέβηκε στο βήμα, αλλα και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή» είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του. Μια ομιλία, που ήταν γεμάτη από αναφορές στουυς δεσμούς που μοιράζονται Ελλάδα και ΗΠΑ, στις κοινές αξίες των δύο χωρών και στους αγώνες τους για ελευθερία και δημοκρατία. Μια ομιλία, όμως, κατά την οποία ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να γίνει αιχμηρός για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τα λάθη της ΕΕ, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα, καλώντας σε άμεσο τερματισμό των υπερπτήσεων στα ελληνικά νησιά και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας.

 

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.