Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κασίμη Ιωάννα \ Το μήνυμά της για την 25η Μαρτίου 1821

Κασίμη Ιωάννα \ Το μήνυμά της για την 25η Μαρτίου 1821

Ειδική Σύμβουλος Π.Ε. Κορινθίας

από Korinthiatv

“Η Εθνική Επέτειος τής Επανάστασης του 1821 εφέτος θα εορτασθεί στη σκιά τού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη”, τονίζει η Ιωάννα Κασίμη, στο μήνυμά της, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

 

 

Όπως αναφέρει η Ειδική Σύμβουλος Π.Ε. Κορινθίας και Πρόεδρος Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου: “Το τραγικό συμβάν έφερε πάλι στην επιφάνεια τις παθογένειες τού πολιτικού συστήματος και τής κοινωνίας μας. Δύο και πλέον αιώνες μετά την Επανάσταση του 1821 η Χώρας μας αποδεικνύεται ότι δεν έχει ν’ απαλλαγεί οριστικά από τα βαρίδια που τη συνοδεύουν από καταβολής της.

Εθνικό είναι το Αληθές κατά τον Εθνικό ποιητή μας, Διονύσιο Σολωμό, και οι Έλληνες καλούμαστε συνεχώς ν’ αντικρύσουμε κατάματα την αλήθεια και ως ύψιστη επαναστατική κίνηση ν’ αλλάξουμε πρώτα απ’ όλα τούς ευατούς μας. Αν δεν τοποθετήσουμε το κοινό καλό στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, δεν θα κατορθώσουμε να έχουμε μία Χώρα-οργανωμένη Πολιτεία αντάξια των ιδεωδών που κινητοποίησαν τους Επαναστάτες τού 1821.

Ως Πολίτες μιας Δημοκρατικής Χώρας οφείλουμε να διαγνώσουμε τις παθογένειες τής κοινωνίας μας, αποδεδειγμένα δεν μας οφελεί να τις κρύβουμε κάτω από το χαλί, η ζωή μάς το αποδεικνύει συχνά-πυκνά με οδυνηρό τρόπο, και με όπλο την αλήθεια να αναστρέψουμε την καθοδική πορεία στην οποία βρίσκεται η Χώρα μας παραδομένη στην πνευματική και ηθική παρακμή που δυστυχώς ταλανίζουν την κοινωνία μας επί σειρά δεκαετιώ.

 Εμπνεόμενοι από τους ήρωες του 1821, εφέτος έχουμε την ηθική υποχρέωση απέναντι σε αυτούς που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία να απαλλαγούμε από την ανηθικότητα, τον ατομικισμό, τη διαφθορά, να επιλέγουμε στα δημόσια αξιώματα τούς ικανούς και όχι τους διαπλεκόμενους και ευεπίφορους στις παντώς είδους άνομες δοσοληψίες και με την υπεύθυνη στάση μας ως πολίτες και όχι ως «επαίτες» υπήκοοι ν’ απαλλάξουμε την Ελλάδα από τα βαρίδια της και να ενισχύσουμε την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Ισοπολιτεία στον πολύπαθο από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς τόπο μας”.

 

Ιωάννα Κασίμη

Ειδική Σύμβουλος Π.Ε. Κορινθίας

Πρόεδρος

Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.