Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κόλλιας\Ζητώ την ενίσχυση του προϋπολογισμού για την πρόσβαση όλων των παιδιών της Κορινθίας στα Κ. Δ.Α.Π.

Κόλλιας\Ζητώ την ενίσχυση του προϋπολογισμού για την πρόσβαση όλων των παιδιών της Κορινθίας στα Κ. Δ.Α.Π.

Μια ακομα πρωτοβουλια του Βουλευτη Κορινθιας

από Korinthiatv

Αναφορά υπέβαλε πριν από λίγη ώρα ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, που δεν είναι άλλο από τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού παιδιών από τα ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα, λόγω του ότι δεν απέκτησαν το πολυπόθητο voucher ΕΣΠΑ.

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Κόλλιας δήλωσε τα εξής:

«Κατέθεσα σήμερα Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, καθώς και προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, κα. Δ. Μιχαηλίδου, σχετικά με τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού παιδιών από τα ΚΔΑΠ.

Αφορμή στάθηκαν, μεταξύ άλλων, αντίστοιχη επιστολή που μου κοινοποιήθηκε από ΚΔΑΠ του νομού καθώς και επισημάνσεις συμπολιτών μου. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι το ζήτημα αφορά και τον νομό Κορινθίας, που μετρά 1.079 τέτοια περιστατικά εκτός ΚΔΑΠ.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη όλοι μας τη σημασία και αξία αυτών των Κέντρων, διότι σε αυτά τα παιδιά μας παίρνουν μέρος σε ουσιαστικές και ποιοτικές δημιουργικές δραστηριότητες, που αναπτύσσουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητές τους. Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε τμήματα πολιτισμού, αθλητισμού, πληροφορικής και πολλών άλλων δραστηριοτήτων, κοινωνικοποιούνται και χτίζουν τις βάσεις για το αύριο. Μέσα σε όλη αυτή τη συγκυρία και με τα σημερινά δεδομένα, οι γονείς καλούνται να επωμιστούν ακόμα ένα φορτίο, που επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα, όπως έθιξα και στην Αναφορά μου, επηρεάζονται και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που καλύπτουν τις ανάγκες των δομών, οι οποίοι είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με την εργασιακή επισφάλεια.

Τονίζω την ανάγκη να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την ενίσχυση του προϋπολογισμού, προκειμένου όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στα ΚΔΑΠ.  Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου, από τους οποίους ζήτησα, παρά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για τη λύση του προβλήματος και αναμένω νεότερη ενημέρωση.».

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.