Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κόρινθος\Απάντηση Σταυρέλη για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο:Κυνική παραδοχή της πλήρους αποτυχίας της δημοτικής αρχής

Κόρινθος\Απάντηση Σταυρέλη για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο:Κυνική παραδοχή της πλήρους αποτυχίας της δημοτικής αρχής

από Korinthiatv
Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Σταυρέλη στην ανακοίνωση του προέδρου του λιμενικού Ταμείου Παναγιώτη Λαζόπουλου σχετικά με την μη ψήφιση της επιχορήγησης του Λιμενικού Ταμείου από την Πνοή Δημιουργίας.

Ο κ. Σταυρέλης χαρακτήρισε  κυνική ομολογία  της αποτυχίας της δημοτικής αρχής τη δήλωση Λαζόπουλου, ο οποίος αναφέρεται στην κακή οικονομική κατάσταση του Λιμενικού Ταμείου. Μάλιστα εκτός των άλλων αναρωτήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Πνοής δημιουργίας: “Λένε πως σε 1,5 με 2 χρόνια θα μηδενιστεί το αποθεματικό του ΔΛΤ. Οπότε ποιος ο λόγος της βιαστικής επιχορήγησης;”

H Δήλωση του Παναγιώτη Λαζόπουλου 

Να θυμίσουμε πως χθες  κ. Λαζόπουλος είχε τονίσει σε ανακοίνωσή του σχετικά με την   “καταψήφιση” της επιχορήγησης του Λιμενικού ταμείου από τον κ. Σταυρέλη και των περί αυτού δημοτικών συμβούλων ότι : “Από την αρχή που ανέλαβε την προεδρία του ΔΛΤ διαπίστωσε την δυσχερή οικονομική θέση που έχει περιέλθει απόρροια πολλών παραγόντων (δραστική μείωση εσόδων , αύξηση εξόδων κτλ) . Έδωσε εντολή στον λογιστή του ταμείου να κάνει Χρηματοοικονομική ανάλυση βιωσιμότητας , την οποία απέστειλε σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου  Εν τάχει η ανάλυση αναφέρει ότι ,με τις παρούσες συνθήκες , λίαν συντόμως σε 1,5 με 2 χρόνια θα μηδενιστεί το αποθεματικό του! Σαν λύση προτείνει την αύξηση των εσόδων τα οποία βραχυπρόθεσμα είναι δύσκολο ή επιχορήγηση από τον Δήμο.”

Ο κ. Λαζόπουλος μάλιστα, συμπεραίνει πως “οι ανωτέρω αναφερθέντες” δεν μπήκαν στον κόπο να την διαβάσουν ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει, αφήνοντας στην τύχη του το ΔΛΤ . Δεν έλαβαν υπόψη ότι ακόμη και να υπερψήφιζαν την επιχορήγηση αυτή δεν θα έφτανε στα χέρια της παρούσας διοίκησης λόγω των εκλογών!
Στέρησαν από την επόμενη διοίκηση την ένταξη του ποσού στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2024.
Ακόμα και όταν ζήτησα να υπερψηφίσουν τουλάχιστον την αλλαγή του άρθρου της συστατικής πράξης του ΔΛΤ επιτρέποντας και διευκολύνοντας έτσι μελλοντικά την επιχορήγηση , αρνήθηκαν εμμένοντας στις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες .”καταλήγει ο κ. Λαζόπουλος.

Η άναρτηση – απάντηση του Νίκου Σταυρέλη:

Ακούω “φωνούλες” της Δημοτικής Αρχής γιατί δεν ψηφίσαμε 350.000 € !!! (άκουσον άκουσον) επιχορήγηση στο Δημοτικό Λιμενικό ταμείο.
Ποιοι μιλάνε τώρα; Κυνική ομολογία πλήρους αποτυχίας.

1.Καταρχάς προκύπτει η παραδοχή ότι το ΔΛΤ ύστερα από 4 χρόνια διοίκησης Νανόπουλου (κάποια στιγμή ήταν και ο ίδιος πρόεδρος του ΔΛΤ) είναι σε κακή οικονομική κατάσταση. Μάλλον εμείς φταίμε και γι αυτό.
2. Λένε πως σε 1,5 με 2 χρόνια θα μηδενιστεί το αποθεματικό του ΔΛΤ. Οπότε ποιος ο λόγος της βιαστικής επιχορήγησης;
Σημειωτέον ότι δεν αρνηθήκαμε.

Απλά την χαρακτηρίσαμε προεκλογική και την αφήσαμε για την επόμενη Δημοτική Αρχή.
Ακατανόητη η εσπευσμένη ενέργεια για επιχορήγηση του σημαντικού αυτού ποσύ εδώ και τώρα. Εκτός αν υπάρχει κάτι στο μυαλό τους που εμείς δεν γνωρίζουμε.”

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.