Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κορινθος\Ο Νικος Σταυρελης για την αρδευση απο τον,προβληματικο,ΑΟΣΑΚ

Κορινθος\Ο Νικος Σταυρελης για την αρδευση απο τον,προβληματικο,ΑΟΣΑΚ

Στις αγροτικες περιοχες της Κορινθου...

από Korinthiatv

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ,ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ,ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΕΛΗ

SOS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ – ΑΡΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΟΣΑΚ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ

Το φάσμα της λειψυδρίας καραδοκεί και απ΄ ότι λένε οι ειδικοί η φετινή θερινή περίοδος ίσως είναι χειρότερη από την περσινή (ούτε μάντης είμαι ούτε ειδικός).
Οι αγρότες μας σε απελπισία. Στη Δημοτική Ενότητα Άσσου Λεχαίου έχουν να ποτίσουν τα κτήματά τους από τον αρδευτικό υδραύλακα του ΑΟΣΑΚ τα τελευταία τρία χρόνια (και όσοι πότισαν καλύφθηκε μόλις το 1/3 της καλλιεργήσιμης γης). Στην Αρχαία Κόρινθο και στον Κόρινθο τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το διαθέσιμο νερό της Στυμφαλίας βαίνει μειούμενο τα τελευταία χρόνια. Είναι αδιανόητο όμως αυτό το νερό που προορίζεται για άρδευση της πεδινής Κορινθίας να μην κατανέμεται ισομερώς και δικαίως. Δε γίνεται σωστή εποπτεία από τον ΑΟΣΑΚ με αποτέλεσμα να ποτίζουν πλέον της μίας φοράς οι αγρότες του Δήμου Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας, αντίθετα με τους αγρότες του Δήμου Κορινθίων για τις προαναφερόμενες περιοχές με σοβαρές καλλιέργειες πρωτίστως σταφίδες να μην ποτίζουν καμία. Ζώνη Υψηλής Παραγωγικότητας είναι χαρακτηρισμένη η περιοχή μας αλλά νερό δεν υπάρχει.
Είναι άδικο και επέρχεται καταστροφή της αγροτιάς.
Με την καταστροφή της αγροτιάς επέρχεται καταστροφή της Κορινθίας.
Οι ιδιωτικές αρδευτικές γεωτρήσεις στερεύουν. Το νερό για πότισμα από ιδιωτικές γεωτρήσεις κοστίζει από 50€ την ώρα και φθάνει 100€.
Και δεν φθάνουν αυτά. Ο ΑΟΣΑΚ χρεώνει τις μη αρδευθείσες εκτάσεις με 3€/στρέμμα. Χαράτσι χωρίς να υπάρχει όφελος κανένα για τον αγρότη.
Άμεση αποκατάσταση της αδικίας . Ο ΑΟΣΑΚ χρειάζεται να επέμβει να εποπτεύσει σωστά την κατανομή των νερών αποκαθιστώντας την αδικία. Να αποκατασταθούν οι παρατυπίες και παρανομίες μέσα και έξω από τον κεντρικό υδραύλακα.
Για να γίνουν αυτά πρέπει να πιέσει άμεσα ο Δήμαρχος Κορινθίων αλλά και ο Περιφερειάρχης για να φθάσει το νερό μέχρι το τελικό σημείο υδροληψίας στην αγροτική περιοχή της Μπαθαρίστρας Κορίνθου. Με την πίεση όλα γίνονται. Να θυμηθούμε το 2013 την ασφυκτική πίεση των τότε Δημάρχου Κορινθίων και Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που έφερε αποτέλεσμα. Αγώνας χρειάζεται. Τίποτα δεν μας χαρίζεται.
Άμα περιμένουμε τον Ασωπό , προσωπικά δεν το βλέπω να ολοκληρώνεται το έργο την επόμενη τριετία και βάλτε άλλα 3-4 χρόνια για την μελέτη και κατασκευή των αναγκαίων αρδευτικών δικτύων, σύνολο 7 χρόνια . Μέχρι τότε καταστραφήκαμε.
Οι Βουλευτές μας μπορούν να συμβάλουν στη νομοθετική αλλαγή του Κανονισμού του ΑΟΣΑΚ της δεκαετίας του 1950 για την ισονομία και ισοπολιτεία.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.