Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΥΨΕΛΟΣ-ΑΕΚ στο Δημοτικο σταδιο Κορινθου για τα 100 χρονια απο την Μικρασιατικη καταστροφη

ΚΥΨΕΛΟΣ-ΑΕΚ στο Δημοτικο σταδιο Κορινθου για τα 100 χρονια απο την Μικρασιατικη καταστροφη

Το παρον του,μεταξυ των αλλων,εδωσε και ο Κωστας Κολλιας

από Korinthiatv

Με φόντο την επέτειο των 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνισμού, τη Μικρασιατική Καταστροφή, την Δευτέρα 16 Μαΐου διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των Παλαιμάχων της ΑΕΚ και του Κύψελου στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά αθλητικό και φιλικό κλίμα, προς τιμήν των θυμάτων, με το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ, Πάντα Τιμώ».

Οι σπουδαίοι αστέρες του παρελθόντος προσέφεραν πλούσιο θέαμα και γκολ, δίνοντας ακόμα μια εντυπωσιακή ποδοσφαιρική παράσταση, που ξύπνησε μνήμες από τα παλιά.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε, μεταξύ άλλων, και ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Η συμβολή των Μικρασιατών στη διαμόρφωση της νεότερης Ελλάδας υπήρξε ανυπολόγιστη. Αποτελεί αδιαπραγμάτευτο χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη αυτών των ανθρώπων, γιατί μας κληροδοτούν πολύτιμα διδάγματα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς. Έζησαν τον τραγικό ξεριζωμό από την πατρική γη, πριν από πολλές δεκαετίες, και μας μεταδίδουν σήμερα μεγάλες αλήθειες. Η Μικρασιατική Καταστροφή έχει αφήσει τραυματικό αποτύπωμα στη συλλογική συνείδηση, όχι μόνον των Μικρασιατών που βίωσαν την προσφυγιά, αλλά και όλων των Ελλήνων.Το 2022 αποτελεί μια χρονιά με ιδιαίτερο συμβολισμό και συγκινησιακή φόρτιση, μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κορύφωση της Μικρασιατικής Καταστροφής και την άφιξη των Μικρασιατών Ελλήνων. Μια χρονιά που μας καλεί σε αναστοχασμό και ομοψυχία, την οποία απαιτεί και η εποχή μας. Δεν θα πρέπει, επίσης, να λησμονήσουμε ποτέ την τεράστια προσφορά των Μικρασιατών στον πολιτισμό, την οικονομία και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους.».

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.