Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με Άδωνη Γεωργιάδη τα επίσημα εγκαίνια της pepsico – Τα επόμενα σχέδια μετά το “eonio Loutraki”

Με Άδωνη Γεωργιάδη τα επίσημα εγκαίνια της pepsico – Τα επόμενα σχέδια μετά το “eonio Loutraki”

Μια πολυ σημαντικη επενδυση στην Κορινθια

από Korinthiatv

Στην Κορινθία και συγκεκριμένα στο Λουτράκι βρέθηκε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης για τα εγκαίνια του νέου εργoστασίου της pepsico. Η εταιρεία NU Aqua έκανε μία μεγάλη επένδυση, βάζοντας ξανά το νερό του Λουτρακίου στο τραπέζι μας, με τον τίτλο “Αιώνιο Λουτράκι”.

Το ύψος της επένδυσης σε πρώτη φάση, συμπεριλαμβανομένου του κόστους αγοράς αλλά και την ανανέωση μηχανολογικού εξοπλισμού, ανέρχεται σε 20,35 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό σχέδιο έχει ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, με την επιχορήγηση να φθάνει στα 7,83 εκατ. ευρώ.

 

Το νέο φυσικό μεταλλικό νερό η επωνυμία του οποίου θα περιέχει και την λέξη «Λουτράκι», θα διανέμεται μέσα από το δίκτυο της Pepsico Hellas.

Και αναψυκτικά

Μάλιστα, η N.U. Aqua στη συγκεκριμένη μονάδα σχεδιάζει από τον προσεχή Σεπτέμβριο να παράγει και τα αναψυκτικά της PespiCo. Εξ ου και η αρχική ανακοίνωση ότι στην πλήρη ανάπτυξή της η επένδυση θα υπερβεί τα 55 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μια πενταετία η παραγωγή των αναψυκτικών της πολυεθνικής έχει μεταφερθεί σε γειτονικές χώρες.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας
λίγη ώρα αργότερα έγραψε στα Socila Media:

Η δική μου γενιά μεγάλωσε πίνοντας νερό Λουτρακίου. Τα τελευταία χρόνια το νερό Λουτρακίου, από την Pepsico – ΗΒΗ δεν κυκλοφορούσε στην αγορά. Για την ακρίβεια, μία από τις πρώτες συναντήσεις που είχα κάνει πριν από χρόνια, ως βουλευτής Κορινθίας, ήταν με τον Σύλλογο Εργαζομένων του εργοστασίου της Pepsico-ΗΒΗ στο Λουτράκι. Το θέμα τότε ήταν το κλείσιμο του εργοστασίου. Μία πραγματικά θλιβερή ιστορία. Σήμερα μετά απο χρόνια η Nu Aqua και η PepsiCo εγκαινίασαν και επίσημα την επαναλειτουργία του εργοστασί”.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς στον δικό του σχολιασμό στα Social Media ανέφερε:

Παραβρέθηκα σήμερα στα εγκαίνια της εμβληματικής εταιρίας N.U. Aqua στο Λουτράκι. Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση, όχι μόνο για την Κορινθία αλλά και για την Ελλάδα. Σε μια δύσκολη για τις οικονομίες των χωρών του Πλανήτη περίοδο, το εργοστάσιο εμφιάλωσης της Pepsico ανοίγει ξανά τις πύλες του, δίνοντας ζωή και ανάπτυξη στον τόπο μας, ενώ παράλληλα προστατεύει και σέβεται το Περιβάλλον. Η N.U. Aqua για τα προϊόντα της χρησιμοποιεί 100% ανακυκλώσιμο υλικό (rPet),
συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κυκλική οικονομία, μειώνοντας τη ρύπανση που προκαλούν τα πλαστικά στο περιβάλλον, συμπεριλαμβάνοντας και πρωτοβουλίες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην πατρίδα μας.
Για όλα αυτά, με ικανοποίηση χαιρετίζω την λειτουργία της και εύχομαι να είναι η αρχή για νέες επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.