Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μήνυμα Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανοπούλου για την 25η Μαρτίου 1821

Μήνυμα Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανοπούλου για την 25η Μαρτίου 1821

Το μεγαλειο της Ελληνικης Επαναστασης

από Korinthiatv

Δυο αιώνες ελεύθερης ζωής συμπληρώθηκαν  για το γένος των Ελλήνων .Δυο αιώνες υπερηφάνειας  και διδαγμάτων για τους απόγονους των ηρώων εκείνων που, χωρίς δισταγμό, όπως ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης καταγράφει, σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης άφοβα, αδιαπραγμάτευτα, αποφασιστικά, προσφέροντας σε όλους εμάς πατρίδα ελεύθερη και ιστορία γραμμένη με χρυσά γράμματα!

«Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα (…) ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.»

Πηγή έμπνευσης η 25η Μαρτίου για ολόκληρη την Οικουμένη. Σφυρηλάτησε Πνεύμα Ελευθερίας μέσα από προκλήσεις και θυσίες μεγαλειώδης.  «Η χώρα των θεών, και των ηρώων η χώρα, φλέγεται από τη φωτιά ενός αγώνα ωραίου…» έγραψε ο Αλεξάντρ Πούσκιν εξυμνώντας  την Επανάσταση του 1821.

Δυο αιώνες μετά κρατούμε ψηλά το κεφάλι οι Έλληνες ! Αντιμετωπίζουμε με θάρρος και πίστη τις προκλήσεις της εποχής. Διατηρώντας τη μνήμη ζωντανή, διδασκόμαστε από το παράδειγμα των προγόνων μας, διδασκόμαστε από τα λάθη τους και πορευόμαστε σε αυτές τις κρίσιμες σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο συνθήκες, με ενότητα γιατί, γνωρίζουμε καλά, πως πίσω από κάθε μεγάλη αποτυχία υπήρχε, όχι η αδυναμία, αλλά η διχόνοια.

Έγραφε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης:  «Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”».

Ας μην ξεχνούμε, να θυμόμαστε! Να διδασκόμαστε και πάντα ενωμένοι να αγωνιζόμαστε!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους Έλληνες!

Βασίλης Νανόπουλος

Δήμαρχος Κορινθίων

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.