Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μητσοτάκης για υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό: «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»

Μητσοτάκης για υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό: «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»

από Korinthiatv

Το εγκώμιο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, που στηρίζει η ΝΔ, έπλεξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,σε,ανοιχτή,εκδήλωση στη Μεσσήνη.

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και για την πατρίδα μας και για την Πελοπόννησο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Πελοπόννησο «ευλογημένο τόπο», ευχαρίστησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα «που αφιέρωσε τη ζωή του στην Πελοπόννησο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική όπως και η Πελοπόννησος. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, στον τουρισμό και στον αρχαιολογικό της πλούτο, ενώ τόνισε ότι άλλαξαν την εικόνα της Περιφέρειας τα εκατοντάδες έργα που έγιναν και γίνονται, εκ των οποίων περισσότερα από 200 για την Πελοπόννησο παρουσιάστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία πριν από μερικούς μήνες. Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι η ΝΔ θέλει να δώσει κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές «όχι για να βάψουμε γαλάζιο το χάρτη. Αυτόν τον βάψαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Αλλά γιατί θέλουμε ανθρώπους με τους οποίους να συνεργαστούμε καλά, να είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας κι εμείς αρωγοί στις δικές τους»

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον κ. Πτωχό ως τον «κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση» και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πατέρα του Παύλο Πτωχό, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή και ο οποίος θήτευσε δήμαρχος της Μεσσήνης.

«Με τη βοήθεια όλων μας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την Πελοπόννησο, και για το ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στη συνεργασία τους κατά το παρελθόν στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, και είπε ότι ο κ. Πτωχός «έβλεπε με οραματικό τρόπο τα πράγματα, και συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια με το πάθος για την πολιτική ως διαρκή άσκηση της βελτίωσης ποιότητας ζωής των πολιτών».

Τέλος, ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει μόνο ο κομματικός μηχανισμός την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού, αλλά θα ζητηθεί η στήριξη όλων γιατί, όπως είπε, «ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης».

Πτωχός: Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πτωχός επισήμανε: «Η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μετά από πολλά χρόνια που η χώρα μας και οι ζωές μας βρέθηκαν καθηλωμένες από την οικονομική κρίση, την πολιτική κρίση, τον διχασμό και την τοξικότητα, τώρα η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα».

Ο κ. Πτωχός πρόσθεσε ακόμη ότι «στη Νέα Εποχή της Ελλάδας, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα Νέο Ξεκίνημα για την Πελοπόννησο! Αφήνουμε πίσω μας το παλιό. Ξεχνάμε τις τοξικές αντιπαραθέσεις του χθες. Κρατάμε μόνο τα θετικά και χτίζουμε πάνω σε αυτά. Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα».

Αναλύοντας το σχέδιό του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Πτωχός αναφέρθηκε σε 7 άξονες:

Βιώσιμη ανάπτυξη
Προσέλκυση νέων επενδύσεων
Ψηφιακός και οργανωτικός μετασχηματισμός της Αυτοδιοίκησης
Εκσυγχρονισμός των υποδομών
Προστασία του φυσικού πλούτου
Ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος
Κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.