Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα μέτρα:Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Νέα μέτρα:Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Γιατι αλλιως η Πανδημια θα ''ξεφυγει''

από Korinthiatv

Με το βλέμμα στις γιορτές των Χριστουγέννων η κυβέρνηση, αφού εξάντλησε τα περιθώρια πειθούς προς τους ανεμβολίαστους, προχώρησε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών.

Πρόκειται για ένα τολμηρό μέτρο, αλλά κρίθηκε επιβεβλημένο διότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 9 στους 10 θανάτους από Covid αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών. Σήμερα, υπάρχουν ακόμη 520.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και αυτούς στοχεύει το μέτρο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο πως εάν οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών δεν κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, τότε θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα. Το οικονομικό πέναλτι θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ και τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Η σημασία του εμβολίου ενός 70άρη ισοδυναμεί με 34 εμβολιασμούς νεότερων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως δεν πρόκειται για ποινή, αλλά «για ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο. Οι ειδικοί, εξάλλου, εκτιμούν ότι η σημασία του εμβολίου ενός 70άρη ισοδυναμεί με 34 εμβολιασμούς νεότερων από πλευράς δημόσιας υγείας».

Προσπάθεια εντοπισμού των ασυμπτωματικών με δωρεάν self test
Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών δεν ήταν το μόνο που ανακοινώθηκε σήμερα, καθώς ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό πως, ενόψει των Χριστουγέννων, θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς. Γι’ αυτό και θα δοθούν δωρεάν self tests σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσουν οι ειδικοί να παρακολουθήσουν την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών, καθώς θα υπάρξουν πολλές οικογενειακές και φιλικές συναθροίσεις

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.