Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ O Αθανάσιος Ροβήλος υποψήφιος Συμβουλος στη Π.Ε.Κορινθίας με τον Δημ.Πτωχό

O Αθανάσιος Ροβήλος υποψήφιος Συμβουλος στη Π.Ε.Κορινθίας με τον Δημ.Πτωχό

από Korinthiatv

O Αθανάσιος Ροβήλος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Συμβουλος με τον Δημ.Πτωχό και την παραταξη Η Πελοπόννησος μπροστά!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Υποστράτηγος Μηχανικού ε.α – Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός.
Γεννήθηκε το 1964, κατάγεται από το Βέλο Κορινθίας και μετά την αποστρατεία του ζει μόνιμα στο Λουτράκι, τόπο καταγωγής της συζύγου του Ματούλας, θυγατέρας του αείμνηστου Ιερέα της Παναγίας Γιάτρισσας, Τάκη Παντελέων.
Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, καθώς και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Στην διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας, έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, Επιχειρησιακές, Εκπαιδευτικές, Τεχνικές και Διοικητικές, με τελευταία τη Διοίκηση της Σχολής Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στο Λουτράκι.
Έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα Διοίκησης, Σχεδιασμού – Διεύθυνσης και επίβλεψης μεγάλων τεχνικών έργων, εκπόνησης τεχνικών μελετών, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών – πολιτικής προστασίας και προσεισμικού – μετασεισμικού ελέγχου σε κτήρια.
Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Νομού Κορινθίας και τέως Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.
Έχει διατελέσει μετά την αποστρατεία του άμισθος Καθηγητής Οχυρωτικής στη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού. Επίσης από το 2014 έως και το 2022 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως πολιτικός μηχανικός, με αντικείμενο κτηριακά έργα και εκτέλεση προσεισμικών ελέγχων σε σχολικές μονάδες.
Το σύγγραμμα του, με τίτλο ‘’Μετασεισμικός έλεγχος σε κτίρια. Σεισμική παθολογία κτιρίων’’, έχει διδαχθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ).
Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και σε συνέδρια και ημερίδες.
Έχει τιμηθεί με τους Χρυσούς Σταυρούς του Τάγματος της Τιμής και του Τάγματος του Φοίνικα, καθώς και με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, της Ελληνικής Δημοκρατίας και με σειρά διακρίσεων για εξαιρετική επίδοση στην εκτέλεση των καθηκόντων του και την υλοποίηση μελετών.
Είναι Γραμματέας του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας και μέλος του Συλλόγου Βελιωτών ΄΄Η Αγία Μαρίνα΄΄.
Είναι πατέρας, του Παναγιώτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικού με μεταπτυχιακές σπουδές, του Βασίλη, Νομικού με μεταπτυχιακές σπουδές και του Άγγελου – Ευάγγελου, Γυμναστή απόφοιτου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Ο ίδιος αναφέρει 

 

Για κάποιους ίσως είναι ένα τυπικό βιογραφικό. Κάποιοι άλλοι ίσως δουν κάποια χαρακτηριστικά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως σε αυτό περιγράφεται μια διαδρομή που έχει γίνει με κόπο και αξιοπρέπεια.
Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη τελευταία παράγραφο, τα παιδιά μου. Το ίδιο υπερήφανος όπως και για όλα τα παιδιά που μοχθούν, αγωνίζονται, αγωνιούν, προοδεύουν και κάνουν όνειρα για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί το βλέμμα μας οφείλουμε να το έχουμε πάντοτε στραμμένο στους νέους μας.

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.