Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Κώστας Κόλλιας,Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας,επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου

Ο Κώστας Κόλλιας,Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας,επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ»ΔΉΛΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

από Korinthiatv

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, ο οποίος ξεκίνησε την Δευτέρα 1 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη φετινή αντιπυρική περίοδο βασίζεται στο νέο δόγμα Πρόληψη, Προετοιμασία, Ετοιμότητα σε συνδυασμό με την άμεση απόκριση στα έκτακτα συμβάντα.

Στόχος της εντατικής και έγκαιρης προετοιμασίας, που φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ, είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος και ο βέλτιστος συντονισμός, με σκοπό την ακόμη πιο αποτελεσματική συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων: Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, ΕΚΑΒ, Δασικών Υπηρεσιών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εθελοντών.

Ο Κώστας Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, επισκέφθηκε πρόσφατα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου και, μετά από προσωπική μας επικοινωνία, ο ίδιος δήλωσε τα εξής:

«Την Δευτέρα 1 Μαΐου ξεκίνησε επισήμως η αντιπυρική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Γνωρίζω ότι η προετοιμασία φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, ενώ ήδη από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες, ευρείες συσκέψεις στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου βασίζεται και φέτος στο τρίπτυχο «Πρόληψη, Προετοιμασία, Επιχειρησιακή Ετοιμότητα», ώστε τα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν πέρσι να βελτιωθούν περαιτέρω.

Απώτατος στόχος η άμεση και συντονισμένη απόκριση στα έκτακτα συμβάντα, σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση συνεργασίας και συντονισμού όλων των φορέων.

Είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ, συνεπείς στις δεσμέυσεις μας, προκειμένου να διαφυλάξουμε στο ακέραιο την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες των πολιτών, όπως και τον φυσικό και ζωικό πλούτο της χώρας μας.

Εύχομαι καλή δύναμη στους πυροσβέστες και στους εθελοντές μας, τους οποίους δεν θα σταματήσω να συγχαίρω ποτέ για την αυταπάρνηση, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και τον ηρωισμό που επιδεικνύουν σε κάθε συμβάν».

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.