Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Νίκος Σταυρέλης για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στο κέντρο της Κορίνθου

Ο Νίκος Σταυρέλης για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στο κέντρο της Κορίνθου

Λέει πως η Δημοτική αρχη άργησε...

από Korinthiatv

ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (OPEN MALL)

Μετά την πρόσφατη ανάρτησή μας στα social media, σχετικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις για το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο της πόλης (ένταξη από το Υπουργείο Ανάπτυξης στις 28/6/2019) μόλις προχθές η Δημοτική Αρχή εισήγαγε σχετικό θέμα στην Οικονομική Επιτροπή παραλαβής της  μελέτης που εκπονήθηκε από Γραφείο μελετών.

Βέβαια για την δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου ακόμα είμαστε πολύ μακριά.

Όμως  τι διαπιστώσαμε στη μελέτη και αναφέραμε στη συνεδρίαση:

  1. Σε συνολικό προϋπολογισμό έργου 1.409.000€ οι εργασίες κατασκευής των πεζόδρομων ανέρχονται μόλις σε 543.115€ (Χωματουργικά, Σκυροδέματα, Επιστρώσεις). Το υπόλοιπο ποσόν αφορά (Απολογιστικά, ΓΕ+ΟΕ 18%, Απρόβλεπτα 15%, Αναθεώρηση, ΦΠΑ). Είναι προφανές ότι με 543.000€ το έργο προφανώς και είναι θνησιγενές (κατασκευή οδού Ερμού, Πυλαρινού (από Δερβενακίων μέχρι Περιάνδρου), Δαμασκηνού (πεζοδρόμιο από Ερμού μέχρι Δερβενακίων) και Κύπρου(πεζοδρόμιο από Ερμού μέχρι Εθν. Αντίστασης) με κίνδυνο να μείνει ημιτελές. Τόσο μεγάλο ποσόν απολογιστικών σε μελέτη πρώτη φορά συναντώ στην πολύχρονη αυτοδιοικητική μου πορεία.
  2. Επί συνολικού προϋπολογισμού 1.409.000€ η Φύτευση και το Πράσινο είναι μόλις 14.000 €.
  3. Είναι αδιανόητο στη μελέτη να φωτογραφίζονται τα παγκάκια και τα φωτιστικά αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα παγκάκια θα είναι της εταιρείας Diamantis Group (τύπος G461) και τα φωτιστικά της εταιρείας AEC Illuminazione (τύπου Soled).
  4. Κανένα ποσόν δεν αναφέρεται στη μελέτη για Αστικό Εξοπλισμό έξυπνης πόλης (πεζοδιαβάσεις, καθίσματα, πληροφόρηση, κ.ά) όπως προβλεπόταν στην αρχική μελέτη ένταξης στο πρόγραμμα.
  5. Ουδεμία αναφορά γίνεται για τη Δημοτική Αγορά, όπως είχε αναφέρει ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα με τον οποίο στη μελέτη του OPEN MALL θα περιλαμβανόταν και η δημοτική αγορά.

Η απάντηση του Δημάρχου επί των ανωτέρω είναι ότι δεν το γνώριζε.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

ΝΙΚΟΣ  ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                     

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.