Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Πειραιάς υποδέχεται με την πρέπουσα λαμπρότητα την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Ο Πειραιάς υποδέχεται με την πρέπουσα λαμπρότητα την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Ένα σημαντικό γεγονός για την Αττικη

από Korinthiatv

Ο Πειραιάς ετοιμάζεται να υποδεχθεί με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 11:00 το πρωί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, κληθείς να σχολιάσει το “ιερό θησαύρισμα” της Εκκλησίας μας, τόνισε:

“Η πόλη του Πειραιώς είναι Παναγιοσκέπαστος, διότι εμφανίσθη σωματικώς η Υπεραγία Θεοτόκος το βράδυ της 24ης προς 25ης Μαρτίου του 1929, στον ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας, όπως και κατέγραψαν οι 800 πιστοί που παρευρίσκοτο αλλά και οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι και μαρτύρουν το θαύμα.

Και τώρα πλέον και με την έλευση της Αγίας Ζώνης θα γίνει και Παναγιοβάπτιστος διότι θα εισοδέψουμε τον ιερό ναό δια της Παναγίας μας στους δρόμους της Πειραϊκής γης.

Για αυτούς τους λόγους είμεθα ευγνώμονες στον Σεπτό Καθηγουμένο Αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ και την περί αυτού Αδελφότητα για αυτή την μεγάλη δωρεά που μας επιφυλλάσουν μετά το τέλος της πανδημίας, να έχουμε την ευλογία της Παναγίας που είναι Δύναμις, Χάρις και Αγιασμός όλων των παιδιών του Θεού.

Το Ιερό αυτό Θησαύρισμα θα παραμείνει στον Παμμέγιστον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς προς προσκύνηση των πιστών μέχρι και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ημερών θα τελούνται Θείες Λειτουργίες, Αγρυπνίες, Παρακλήσεις και Δεήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο που είναι η ακαταίσχυντος ελπίδα όλων των χριστιανών”.

Υπενθυμίζεται πως, η Τιμία Ζώνη φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και είναι το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από τον επίγειο βίο της Παναγίας μας.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.