Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ O Προαστιακος παει Λουτρακι! Ξεκινησε η κατασκευη των δυο σταθμων επιβιβασης\Αποβιβασης [Video]

O Προαστιακος παει Λουτρακι! Ξεκινησε η κατασκευη των δυο σταθμων επιβιβασης\Αποβιβασης [Video]

Πολυ σημαντικη εξελιξη για την Ανατολικη Κορινθια

από Korinthiatv

ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ!

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα η κατασκευή του τερματικού σταθμού του προαστιακού στην οδό Αιγαίου στο Λουτράκι. Φυσικά, αναμένονται να πραγματοποιηθούν στο σημείο εργασίες ανάπλασης, αλλά και να τοποθετηθούν τα απαραίτητα φωτιστικά σώματα για να πάρει την τελική του μορφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες και για την ενδιάμεση στάση στην οδό Παπανικολάου (Καζίνο).

Βάσει των προ 3ετίας περίπου ανακοινώσεων, πρόκειται για το έργο «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση», με την ολοκλήρωση του οποίου θα συνδεθεί το Λουτράκι με το βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Η προβλεπόμενη δαπάνη του έργου, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας, ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ανάδοχος έχε ανακηρυχθεί  η κοινοπραξία υπό τον όμιλο Μυτιληναίου-Ξανθάκη.

Αντικείμενο του έργου είναι η μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου και Αεροδρομίου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως σήμερα εκτιμήσεις, οι επιβάτες θα μπορούν να φθάνουν από το Λουτράκι στο «Ελ. Βενιζέλος» σε περίπου 1:30 ώρα και σε 50 λεπτά στην Αθήνα.

Το ρεπορταζ απο τον δημοσιογραφο του SUPER B και του ΑΡΤ Νοτη Κομνηνακη!

 

ΠΗΓΗ https://atnews.gr/

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.