Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος”

Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος”

Μια ημερα με πολλους συμβολισμους

από Korinthiatv

 

Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1972 και ο εορτασμός της κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, έγινε με στόχο την διεθνοποίηση τοπικών και περιφερειακών προβλημάτων, που εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές με μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη.

Έκτοτε και με την παρότρυνση του ΟΗΕ, κυβερνήσεις – φορείς – μη κυβερνητικές οργανώσεις και σύλλογοι πολιτών αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δράσεις, τόσο για την ενημέρωση, όσο και για την παρέμβαση σε επείγοντα περιβαλλοντικά θέματα.

Σήμερα που περισσότερο από ποτέ η κλιματική αλλαγή αποτελεί ορατή απειλή για τον πλανήτη μας και η ανθρώπινη δραστηριότητα συνεχίζει να επιβαρύνει την κατάσταση, καλούμαστε συνολικά αλλά και ατομικά να αναλάβουμε δράση για το κλίμα και το περιβάλλον με στόχο μια κλιματικά ουδέτερη κοινωνία που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, τόσο για εμάς όσο και τις επερχόμενες γενεές.

Ο Κορινθιακός Κόλπος όντας μια κλειστή θάλασσα, χρειάζεται την προσοχή και την φροντίδα όλων μας, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε όλα τα σημαντικά που μας προσφέρει και για τα οποία η ίδια η πολιτεία τον συμπεριέλαβε στις Προστατευόμενες Περιοχές του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000.

 

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ.

 

 

Σταμάτης Χαλβατζής

 

 

           

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.