Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Χρ.Δημας στην Αρχαια Σικυωνα!Επισκεφθηκε και [!] την Αγ.Τριαδα!

Ο Χρ.Δημας στην Αρχαια Σικυωνα!Επισκεφθηκε και [!] την Αγ.Τριαδα!

Παροντες Γκιολης,Βυτινιωτης,Κορκα και εκπροσωποι του Δημου Σκιωνιων

από Korinthiatv

Την Αρχαία Σικυώνα επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες που γίνονται εκεί αλλά και ενημέρωσε ότι άμεσα αναμένεται να συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη για το αρχαίο θέατρο. Ο κος Δήμας έγραψε σχετικά με την επίσκεψή του στον σπουδαίο αυτό Αρχαιολογικό χώρο :

«Επίσκεψη στην Αρχαία Σικυώνα, όπου στον αρχαιολογικό χώρο δεσπόζει ένα επιβλητικό Θέατρο, το ανασκαμμένο τμήμα της Αγοράς της ελληνιστικής και ρωμαϊκής πόλης, το Στάδιο και οι ρωμαϊκές Θέρμες (Βαλανείο), που στεγάζουν ένα μικρό αλλά υπέροχο αρχαιολογικό μουσείο.

 Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη για το αρχαίο θέατρο. Επισκεφτήκαμε σήμερα την περιοχή, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη, και την Έφορο Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασίμη.

Λίγο νωρίτερα, είδαμε από κοντά τις εργασίες συντήρησης που γίνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αρχαίας Σικυώνας. Παρόντες στην επίσκεψη μας στο Βυζαντινό μνημείο, εκπροσωπώντας τον Δήμο Σικυωνίων, ήταν οι  Αντιδήμαρχοι Βασίλης Δομετίου και Δημήτρης Σώκος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Χρήστος Ζαχαριάς.»

 

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.