Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο Υπουργος Αγροτικης αναπτυξης & τροφιμων Γ.Γεωργαντας σε Κορινθο και Κιατο [Video]

Ο Υπουργος Αγροτικης αναπτυξης & τροφιμων Γ.Γεωργαντας σε Κορινθο και Κιατο [Video]

Αρχικα συμμετειχε σε συσκεψη για τα αγροτικα θεματα στην Αντιπεριφερεια και στην συνεχεια πραγματοποιησε ομιλια σε πολυπληθες κομματικο κοινο στο Κιατο

από Korinthiatv

Επίσκεψη,αρχικά,στην Κόρινθο και εν συνεχεία στο Κιάτο,πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης,ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,Γιώργος Γεωργαντάς.
Το απόγευμα μεχείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕ Κορινθίας για τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τους αγρότες του Νομού με πρώτο εκείνο των αρδευτικών έργων!..

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Υφυπουργοι Χρ. Δήμας, Νικ. Ταγαράς,ο Βουλευτής Κ. Κόλλιας,ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν, Νίκας,η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα,ο Αντιπεριφεριάρχης Λακωνίας,Νίκων Τζινιέρης,οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικών θεμάτων Στάθης Αναστασόπουλος,Ανάπτυξης\Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας Αν.Γκιόλης.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το φράγμα του Ασωπού τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.Η κυβέρνηση,όπως είπε, προχώρησε στην προκήρυξη της μελέτης και για τα δίκτυα, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, με στόχο να υπάρχει ένα λειτουργικό έργο για τους αγρότες μας και η πράξη αυτή, όπως επισήμανε, αποτελεί απόδειξη -και για τους πιο δύσπιστους- ότι το έργο του Ασωπού θα ολοκληρωθεί. Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ, μέσω του Γ.Γ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη παρακολουθεί στενά την εκτέλεση των έργων στο φράγμα.

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις της 21ης Αυγούστου, είπε ότι αναμένονται τα πορίσματα από τις αυτοψίες των γεωπόνων για να πληρωθούν άμεσα, όσες από τις καταστροφές εντάσσονται στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ. Σε ό,τι αφορά τις καταστροφές από καύσωνες που δεν εντάσσονται στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, τόνισε ότι αναζητείται τρόπος για να αποζημιωθούν.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι από τον Ιανουάριο του 2021 έχουν καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες περί τα 500 εκατ. ευρώ και από αυτά μόνο τα μισά αποτελούν εισφορές των αγροτών. Σημείωσε ότι ακόμη και τον Ιανουάριο να καταβληθούν οι αποζημιώσεις θα έχουν δοθεί στους αγρότες σε ένα διάστημα πέντε μηνών,όταν η προηγούμενη κυβέρνηση κατέβαλε αποζημιώσεις σε 18 μήνες. Επανέλαβε ότι το ΥπΑΑΤ θα στηρίξει κι εφέτος τους παραγωγούς σταφίδας αν και τα προγράμματα de minimis δεν είναι απεριόριστα. Κάλεσε δε τους παραγωγούς να επαναπροσδιορίσουν τους τρόπους τυποποίησης και προώθησης του προϊόντος.

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα γιατί τον αντιμετωπίζει ως πυλώνα της οικονομίας αλλά και διότι μέσω αυτού μπορεί να αντιμετωπισθεί ο επισιτιστικός κίνδυνος.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Δήμας ευχαρίστησε τον ΥπΑΑΤ για την άμεση αντίδραση του Υπουργείου με στόχο τη στήριξη των αγροτών καθώς αυτοί βιώνουν πρώτοι και πιο έντονα, τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποζημίωση όλων των αγροτών που έχουν πληγεί.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς ευχαρίστησε τον ΥπΑΑΤ για την ταχύτητα με την οποία έδρασαν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κρίσης.

Ο Βουλευτής, Κωνσταντίνος Κόλλιας σημείωσε ότι η παρουσία του ΥπΑΑΤ στην περιοχή δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του ιδίου του υπουργού για τους αγρότες της περιοχής και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα βρεθεί τρόπος να αποζημιωθούν και οι καταστροφές που δεν εντάσσονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Όλοι οι βουλευτές επισήμαναν ότι η προκήρυξη της μελέτης των δικτύων του φράγματος Ασωπού, αποτελεί τη σημαντικότερη απόδειξη ότι η κατασκευή του φράγματος θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Στην συνέχεια και λίγο μετα τις 6.30 το απόγευμα ο κος Γεωργαντάς πραγματοποίησε ομιλία σε πολυπληθές κομματικό κοινό στο Κιάτο με την ίδια θεματολογία!..

Η κομματική εκδήλωση έλαβε χώρα στην,ομολογουμένως,τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων Μάλλιου με διοργανωτή την ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Συκιωνίων.

Η θεματολογία ήταν η ίδια με την συνέντευξη τύπου που είχε προηγηθεί…

Παρευρέθηκαν οι υπουργοί κ. Χρ. Δήμας και Νίκος Ταγαράς. Ο Βουλευτής Ν. Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας καθώς και η Σύμβουλος του πρωθυπουργού κα. Μαρ.Σούκουλη – Βιλιάλη. Παρούσα ήταν και η πολιτευτής της ΝΔ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης: ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Νίκας, η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης κα Α.Κόρκα, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κύριοι Χ. Βυτινιώτης, Α. Γκιολής και ο Πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας κ.Γιωργος Οικονόμου. Εκεί ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πελοπόννησος ΑΕ, κ. Σ. Μουρίκης.

Για περισσότερα παρακολουθήστε το,σχετικό,βίντεο άπο το κανάλι KorinthiaTV.gr

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.