Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι «Αλκυονίδες» Σωματείο Λόγου και Τέχνης υποδέχονται την Χρυσάνθη Κεχρολόγου

Οι «Αλκυονίδες» Σωματείο Λόγου και Τέχνης υποδέχονται την Χρυσάνθη Κεχρολόγου

από Korinthiatv

Οι «Αλκυονίδες» Σωματείο Λόγου και Τέχνης συνεχίζουν τις συναντήσεις της Δευτέρας με καλεσμένη την κ. Χρυσάνθη Κεχρολόγου Διδάκτωρα Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Ερευνήτρια και Συγγραφέα.

🔸Η Χρυσάνθη Κεχρολόγου είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
🔸Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (Msc) του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
🔸Είναι κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου (PhD) Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπονώντας και υποστηρίζοντας τη Διδακτορική της διατριβή με θέμα : <<Ανθρωπολογικές σταθερές αυτονομίας στον Επίκουρο>>.
🔸Κάτοχος Μεταδιδακτορικού τίτλου (Post Doc)
του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
🔸Δίδαξε στο τομέα Φιλοσοφικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
🔸Ερευνήτρια στο κέντρο<<Φιλοσοφικών ερευνών πάνω στο φαντασιακό>>, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Την Δευτέρα 29/1 θα πραγματοποιήσει Φιλοσοφική Συμβουλευτική με θέμα:

<<Το “ανύποπτον” του θανάτου σήμερα>>

και όπως η ίδια μας πληροφορεί:

“O φιλοσοφικός βίος ξεκινά αναγκαστικά από την κατηγορηματική επιβεβαίωση της περατότητας του ανθρώπου, που φέρει τον μανδύα μιας επίπλαστης αιωνιότητας.
Ο θάνατος αποτελεί τεράστιο οντολογικό πρόβλημα, προκαλώντας αγωνία και φόβο.
Όλοι οι φιλόσοφοι ασχολήθηκαν με το θάνατο, και κυρίως οι αρχαίοι, όπως ο Ηράκλειτος, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης και ο Επίκουρος. Ο τελευταίος μάλιστα αναλαμβάνει να διαφωτίσει τον άνθρωπο, επαγγέλλεται ότι ο βίος του ανθρώπου πρέπει να αποτελέσει «μελέτην θανάτου», απελευθερώνοντάς τον από τα εκάστοτε δεινά και το φόβο του θανάτου. ”

Η Χρυσάνθη Κεχρολόγου μας καλεί όλους και όλες να φοβίσουμε τον φόβο!!

Μην την χάσετε!!!

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.