Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ολοκληρώνεται μέχρι τέλος Ιουνίου η περίφραξη του Ισθμού – Θα στηθεί προτομή του Τρικούπη

Ολοκληρώνεται μέχρι τέλος Ιουνίου η περίφραξη του Ισθμού – Θα στηθεί προτομή του Τρικούπη

Με ενεργειες της αιρετης Περιφερειας Πελοποννησου

από Korinthiatv

Τηλεδιάσκεψη με θέμα τα έργα ανασυγκρότησης και προβολής της περιοχής του Ισθμού της Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπερταμείου. Επιβεβαιώθηκε, ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για την ευστάθεια των πρανών της διώρυγας, η οποία και θα λειτουργήσει στις αρχές του Ιουλίου, σύμφωνα με την Περιφέρεια. Όσον αφορά στο έργο της περίφραξης, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Παράλληλα, η Περιφέρεια έχει προχωρήσει και τις προετοιμασίες για την κατασκευή πεζόδρομου, στο δυτικό μέρος του καναλιού και συγκεκριμένα απ’ τη γέφυρα μέχρι τον Δίολκο (υποδομές, πρόσβαση ΑμεΑ, φωτισμός). Επίσης θα αναλάβει τη δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη, επί πρωθυπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε η διώρυγα.

Γνωστοποιήθηκε, ότι το Υπερταμείο, μέσα στον Μάιο, θα παρουσιάσει το μάστερ πλαν που ετοιμάζει, που προβλέπει και την κατασκευή δύο μαρινών. Στον χερσαίο χώρο, θα υπάρξουν καταστήματα ανεφοδιασμού σκαφών, ενώ θα προβλεφθεί και μία γενικότερα περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.