Αρχική σελίδα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ \ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ομιλια Βουλευτη Κορινθιας Κωστα Κολλια για τον Ποινικο κωδικα & Κωδικα ποινικης δικονομιας

Ομιλια Βουλευτη Κορινθιας Κωστα Κολλια για τον Ποινικο κωδικα & Κωδικα ποινικης δικονομιας

Σημαντικες αλλαγες στην Δικαιοσυνη

από Korinthiatv

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ, ΣΤΗN ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ & ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ομιλία παρέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο κ. Κόλλιας, από το βήμα της Βουλής, υποστήριξε ότι οι παρεμβάσεις που επιχειρούνται με το νέο νομοσχέδιο είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και στοχευμένες.

Στη συνέχεια, εστίασε στα σημαντικότερα σημεία του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αυστηροποίηση των ποινών που προωθείται σε σοβαρά εγκλήματα κακουργηματικής φύσεως, όπως η ανθρωποκτονία, ο βιασμός και η θανατηφόρα ληστεία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η αυστηροποίηση των ποινών δεν αποτελεί πανάκεια για την αποτροπή τέτοιων εγκλημάτων, σίγουρα όμως είναι ένα βασικό βήμα ώστε να θεραπευθεί η εσφαλμένη υποβάθμιση μείζονος απαξίας αδικημάτων, που επιχειρήθηκε με τους Κώδικες που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Χαρακτήρισε, λοιπόν, ευθύνη της Πολιτείας να επαναπροσδιορίσει την στάση της, επισημαίνοντας ότι οι δράστες στυγερών εγκλημάτων δεν θα έρχονται πλέον αντιμέτωποι με ποινές «χάδι».

Επιπλέον, δήλωσε ότι η ισόβια κάθειρξη θα προβλέπεται ως μοναδική ποινή για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως η ανθρωποκτονία, ο ομαδικός βιασμός και ο βιασμός σε βάρος ανηλίκου, ενώ προσέθεσε ότι θα αυξηθεί ο χρόνος της πραγματικής έκτισης της ποινής για τους καταδίκους εντός των φυλακών. Με τον τρόπο αυτό, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας για τους πολίτες, αφού οι ποινές θα έχουν πλέον και αποτρεπτικό χαρακτήρα.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση σε κακουργήματα σοβαρών αδικημάτων, όπως η αποπλάνηση ανηλίκου, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αυξημένη προστασία που προωθείται πλέον στο ευαίσθητο ζήτημα της ανηλικότητας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής Κορινθίας μίλησε για ακόμα μια σπουδαία ρύθμιση του νομοσχεδίου, που αφορά την επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής για τα αδικήματα που στρέφονται σε βάρος ανηλίκων, ώστε τα ανήλικα θύματα τέτοιων πράξεων να διαθέτουν επαρκή χρόνο για να τα καταγγείλουν, ενώ όπως δήλωσε, ο εμπρησμός δασών θα αποτελεί πλέον μόνο κακούργημα. Στο τέλος, ζήτησε από όλους του Βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.