Αρχική σελίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ \ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρεμβαση Ψυχογιου για το Περιφερειακο Ιατρειο στο Δερβένι

Παρεμβαση Ψυχογιου για το Περιφερειακο Ιατρειο στο Δερβένι

Καλοκαιριάτικα, με χιλιάδες επισκέπτες χωρίς ι!

από Korinthiatv

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε   ο βουλευτής ΚορινθίαςΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γ. Ψυχογιός για την απαράδεκτη απόφαση   να παραµείνει κλειστό το  Περιφερειακό Ιατρείο Δερβενίου κατά τον µήνα Αύγουστο που ο πληθυσµός της περιοχής υπερδιπλασιάζεται και µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των αυξηµένων αναγκών   πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας

Όλα αυτά έρχονται σε  συνέχεια της υποβάθµισης  και   απαξίωσης του  Δερβενίου  που αποτελεί σηµαντικό κέντρο της Δυτικής Κορινθίας και παλιά πρωτεύουσα του Δήµου Ευρωστίνης,  µε την διάλυση των ΕΛΤΑ, το κλείσιµο του µοναδικού τραπεζικού καταστήµατος και του υποθηκοφυλακείου, την εγκατάλειψη υποδοµών και έργων κοινής ωφέλειας, κλπ.

Αναλυτικά η Ερώτηση

Αθήνα,  3 Αυγούστου 2022
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτο και επικίνδυνο να παραµένει κλειστό όλο τον Αύγουστο το περιφερειακό ιατρείο Δερβενίου. Άµεση τοποθέτηση γιατρών για την κάλυψη των αυξηµένων αναγκών»

Με δεδοµένη την  υποστελέχωση της  πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας στα χωριά της Κορινθίαςη απόφαση του Νοσοκοµείου Κορίνθου και της 6ης ΥΠΕ να παραµείνει κλειστό για όλο τον Αύγουστο το αγροτικό περιφερειακό ιατρείο Δερβενίου, λόγω της µετακίνησης-απόσπασης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετούσε εκείέχει προκαλέσει αγανάκτηση αλλά και αίσθηµα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία.

Ο πληθυσµός του Δερβενίου σχεδόν τριπλασιάζεται τον Αύγουστο και συνακόλουθα  η ανάγκη παροχής ιατρικών υπηρεσιών για πολλά και διαφορετικά περιστατικά, για την συνταγογράφηση φαρµάκων ηλικιωµένων που δεν έχουν τη δυνατότητα µετακίνησης, αλλά και γενικότερα για το αίσθηµα ασφάλειας κατοίκων, παραθεριστών και επισκεπτών.

Επειδήτο Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο Δερβενίου, δεν έχει κλείσει ποτέ τον Αύγουστο και, µάλιστα, λειτουργούσε πάντοτε µε ενισχυµένο προσωπικό συµβάλλοντας σηµαντικά στις ιατρικές ανάγκες της καθηµερινότητας του πληθυσµού,

Επειδή, το Δερβένι που αποτελεί σηµαντικό κέντρο της Δυτικής Κορινθίας και παλιά πρωτεύουσα του Δήµου Ευρωστίνης, έχει υποβαθµιστεί και απαξιωθεί εντελώς τα τελευταία τρία χρόνια µε την διάλυση των ΕΛΤΑ, το κλείσιµο του µοναδικού τραπεζικού καταστήµατος και του υποθηκοφυλακείου, την εγκατάλειψη υποδοµών και έργων κοινής ωφέλειας, κλπ.

Ερωτάται ο κ.  Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να επιλυθεί άµεσα το πρόβληµα λειτουργίας του ιατρείου Δερβενίου, που είναι νευραλγικής σηµασίας για την περιοχή, και να στελεχωθεί επαρκώς σύµφωνα µε τον Οργανισµό του ιατρείουµε το αναγκαίο ιατρικό και λοιπό προσωπικό;   

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ψυχογιός Γεώργιος

Related Posts

Adblock Detected

Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.